ΜΑΘΗΤΕΣ + ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ = ΠΡΟΟΔΟΣ

   ΜΑΘΗΤΕΣ + ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ = ΠΡΟΟΔΟΣ

Ομάδα: Nutritionists

Μέλη:  Καραμπάτσου  Γεωργία,

 Μαυροειδή  Χρύσα,

Μουτσάκη  Στέλλα, 

Μπόσκος  Γεώργιος

Να που και πάλι εμφανίζεται η διατροφή στο προσκήνιο.  Αυτή τη φορά ενημερώνουμε και συμβουλεύουμε τους μαθητές για τρόφιμα που βοηθούν στην μνήμη ενώ παραθέτουμε και κάποιους «κανόνες» για όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση.

Οι εξετάσεις είναι μια περίοδος πνευματικής και ψυχολογικής καταπόνησης όπου το σώμα απαιτεί περισσότερη ενέργεια. Η διατροφή λειτουργεί ως σύμμαχος κατά τη διάρκεια των εξετάσεων και ο μαθητής καλείται να το εκμεταλλευτεί μεγιστοποιώντας τις αποδόσεις του με καλή προετοιμασία τόσο στο διάβασμα όσο και στη σωστή διατροφή.

 apple-book-660

Πηγή: shorturl.at/zIKRU

            Στο ξεκίνημα της ημέρας ενός μαθητή, η οποία περιλαμβάνει διάβασμα, υποχρεώσεις, πνευματικές και σωματικές δραστηριότητες, είναι σημαντικό να προμηθευτεί ο οργανισμός του όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που  θα μπορέσουν να διατηρήσουν τα επίπεδα ενέργειας του   μέχρι το επόμενο γεύμα, που είναι το μεσημέρι. Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα. Όταν το αποφεύγουμε αναγκάζουμε τον οργανισμό μας να υπολειτουργεί για πολλές ώρες.

Όταν λείπει το πρωινό πέρα από την αναπόφευκτη κούραση και μειωμένη απόδοση στο σχολείο, έρχεται η πείνα και οι κακές διατροφικές επιλογές. Δεν είναι τυχαίο, το ότι η έλλειψη πρωινού οδηγεί σε αυξημένη πρόσληψη λιπαρών και στην κατανάλωση «junk food» το οποίο, δυστυχώς, πολλές φορές μπορεί να βρει εύκολα ένα παιδί στο σχολικό κυλικείο. Εξίσου σημαντικό λάθος είναι η κακή ποιότητα πρωινού. Προσεκτική επιλογή, λοιπόν, θρεπτικών τροφών και όχι φαγητό για να γεμίσουμε απλώς το στομάχι.

 depositphotos_100235814-stock-photo-school-lunch-box-for-kids

Πηγή: shorturl.at/citAC

            Τι χρειαζόμαστε για να προετοιμάσουμε ένα υγιεινό και χορταστικό πρωινό- κολατσιό; Είτε είναι φυσικός χυμός, είτε δημητριακά ολικής άλεσης, είτε το γάλα τόσο για το ασβέστιο όσο και για την πρωτεΐνη που περιέχει, πρέπει να υπάρχει ποικιλία.

• 1 ποτήρι γάλα, 1 – 2 φέτες ψωμί με μαργαρίνη και μέλι ή σπιτική μαρμελάδα και 1 ποτήρι φρεσκοστημένο φυσικό χυμό

• 1 ποτήρι γάλα με δημητριακά ολικής άλεσης και 1 φρούτο

• 1 γιαούρτι 2% με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Το καλύτερο κολατσιό για το σχολείο είναι αυτό που ετοιμάζετε στο σπίτι!

➢ Κουλούρι σουσαμένιο, σταφιδόψωμο, σπιτική τυρόπιτα ή σπανακόπιτα κτλ.

➢ Σάντουιτς με τυρί και λαχανικά

➢ 1 μικρή αραβική πίτα με γαλοπούλα και τυρί (αν έχει φάει ένα ελαφρύ πρωινό π.χ. μόνο γάλα)

➢ Φρούτα εύκολα στο καθάρισμα (μπανάνες, μανταρίνια) ή αποξηραμένα (δαμάσκηνα, σύκα)

Ό,τι μαθαίνουμε από την παιδική μας ηλικία, μας συντροφεύει σε όλη μας την ενήλικη ζωή: «Μάθε να τρως σωστά για να αισθάνεσαι καλά κάθε μέρα». Ας είναι το 2020 μια πιο υγιεινή χρονιά. Η διατροφή μας είναι το πρώτο βήμα για έναν καλύτερο τρόπο ζωής γεμάτο ενέργεια και υγεία!

Πηγές: https://www.changeeat.com.cy/  http://www.haniotika-nea.gr/

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης