SEGA- Ένα μικρό άρθρο για μια μεγάλη εταιρεία

Η Sega, ή αλλιώς τα αρχικά της Service Games, είναι μια αξιόλογη εταιρεία video games παγκοσμίως. Έχει ως έδρα το Τόκιο και ιδρύθηκε στις 3 Ιουνίου 1960 από τους Μάρτιν Μπρολί, Ρίτσαρντ Στιούαρτ και τον Αρβιν Μπλούμπεργκ.

Εκτός του ότι η SEGA είναι μια πολυεθνική εταιρεία που διαθέτει πολλά και διάφορα καταστήματα σε όλο τον κόσμο, ,από  το 1983 έως το 2001 η εταιρεία παρήγαγε πολυάριθμες οικιακές κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών, ώσπου ξεκίνησαν οι οικονομικές απώλειες από τις κονσόλες dreamcast και η εταιρεία επικεντρώθηκε στον τομέα του Software και της ανάπτυξης. Παρόλη την σκληρή οικονομική απώλεια της, που την έκανε να μείνει πίσω στην παραγωγικότητα της, ειδικότερα στα video games, η Sega παραμένει μια από τις πιο παραγωγικές εταιρείες στα παιχνίδια arcade, με πάνω από 500 παιχνίδια, σε περισσότερα από 70 franchise και σε πάνω από 20 διαφορετικά συστήματα arcade, από το 1981 έως και σήμερα.

Η Sega, είναι φημισμένη παγκοσμίως για την κυκλοφορία μερικών   επιτυχημένων εμπορικά franchise, όπως τα ακόλουθα: το Sonic the Hedgehog, το Virtua Fighter, το Phantasy Star, το Yakuza και το Total War. Η θυγατρική της εταιρείας στις ΗΠΑ, ονομάζεται Sega of America κι από το 2015 βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ η θυγατρική της στην Ευρώπη βρίσκεται στο Λονδίνο και ονομάζεται Sega Europe.

Ο Χαρούκι Σατομι, προεδρος και CEO της εταιρείας, ο Τζον Τσανγκ,  co-operator της Sega of America, ο Κρις Μπέστρεσερ, co-operator της Sega Europe, και οι 4,865 υπάλληλοι τους είναι αυτοί που έχουν καταφέρει με πολύ προσπάθεια και σκληρή δουλειά, να κάνουν την Sega μια από τις διασημότερες και ίσως καλύτερες εταιρείες video games παγκοσμίως.

Πάντως, αυτό που εγώ προσωπικά θα ήθελα να πω είναι, ότι η Sega είναι μια από τις εταιρίες που νομίζω μπορεί με σχετική άνεση να ανταγωνιστεί εταιρείες του ίδιου προϊόντος και που είναι εξίσου διάσημες όπως αυτή.

 Μαριάνο Μπόια

Ιστότοπος: https://el.wikipedia.org/wiki/Sega

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης