Για όνομα του Θεού Σταματήστε τον πόλεμο!

Αιμιλία Δεμερτζίδου

«Για όνομα του Θεού Σταματήστε!»

χαα

Όλοι μας τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε καθημερινά πληροφορίες στην τηλεόραση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη. Σίγουρα δεν είναι μία ευχάριστη είδηση όμως όλοι μας είμαστε υποχρεωμένοι να γνωρίζουμε τι συμβαίνει γύρω μας.

Όλα άρχισαν στις 7 Οκτωβρίου 2023, όταν η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς επιτέθηκε σε άμαχους Ισραηλινούς πολίτες κατά τη διάρκεια ενός μουσικού φεστιβάλ. Ο λόγος που το έκαναν αυτό ήταν για να εκδικηθούν το Ισραήλ για όλα αυτά που τους έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια. Από τότε όμως ο στρατός του Ισραήλ δεν σταματάει να βομβαρδίζει τη λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι Παλαιστίνιοι να διαφύγουν από κει.

Όπως σε κάθε πόλεμο έτσι και τώρα, οι κυβερνήσεις των κρατών υποστηρίζουν είτε τη μία είτε την άλλη πλευρά. Συνήθως οι περισσότερες υποστηρίζουν τη χώρα που είναι πιο ισχυρή. Παρόλα αυτά, οι λαοί δεν έχουν πάντα την ίδια άποψη με τις κυβερνήσεις. Στην προκειμένη περίπτωση οι περισσότεροι υποστηρίζουν τους Παλαιστίνιους.

Το συγκεκριμένο συμβάν έχει ταράξει όλη την ανθρωπότητα, διότι κανένας άνθρωπος δεν θα ήθελε να υπάρχει πόλεμος στη χώρα του.

Όλοι σκεφτόμαστε τους αμάχους και κυρίως τα παιδιά που ζουν στη λωρίδα της Γάζας. Πραγματικά δεν έφταιξαν σε τίποτα για να βιώνουν μια τέτοια κατάσταση!

Οι Έλληνες, όπως κι άλλοι λαοί δεν παρακολουθούν αμέτοχοι όλον αυτόν τον χαμό. Πολλοί από μας στέκονται στο πλευρό των Παλαιστινίων διοργανώνοντας πορείες και εκδηλώσεις. Λυπόμαστε και οργιζόμαστε για τους συνανθρώπους μας που ζουν σε αυτή την δύσκολη και τρομακτική κατάσταση.

Επιτέλους πρέπει να σταματήσουν να αλληλοσκοτώνονται και να την πληρώνουν μικρά παιδιά.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης