Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

gewthermia7

[video https://www.youtube.com/watch?v=Vj2kuZm-aCA nolink]

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Οι ανανεώσιμες μορφές ενέργειας (ΑΠΕ) ή ήπιες μορφές ενέργειας , ή νέες πηγές ενέργειας, ή πράσινη ενέργεια είναι μορφές εκμεταλλεύσιμης ενέργειας που προέρχονται από διάφορες φυσικές διαδικασίες, όπως ο άνεμος,o ήλιος, η γεωθερμία, η κυκλοφορία του νερού και άλλες.

εικονα 4

 

  • ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (ηλιακοί συλλέκτες, ηλιακοί θερμοσίφωνες ,ανακλαστήρες φωτός)

Οι ηλιακοί συλλέκτες πληθαίνουν σε είδη και το καθένα έχει διαφορετική εξειδίκευση.Για παράδειγμα υπάρχουν οι συμβατικοί που έχουμε στις ταράτσες μας αλλά αναπτύσσονται ηλιακοί συλλέκτες γραφενίου (ένωση άνθρακα ) που μπορούν να παράξουν ενέργεια από τη βροχή αλλά και διαφανεί που στο μέλλον θα μπαίνουν σε όλες τις επιφάνειες

Τέλος τους βρίσκουμε στα κομπιουτεράκια ,στα smart phone ,στα αυτοκίνητα και στους δορυφόρους ενώ έχουν αναπτυχθεί αυτοκίνητα πλοία και αεροπλάνα που λειτουργούν μόνο με ηλιακούς συλλέκτες

 

 

εικονα 1                                    

 

  • Η αιολική ενέργεια πληθαίνει σε ήδη όχι τόσο διαφορετικά αλλά το ίδιο επαναστατικά παράγει περισσότερη ενέργεια από την ηλιακή ιδιαίτερα ένα καινούριο είδος ανεμογεννητριών οι ιπτάμενες ανεμογεννήτριες θα μπορούσαν να εξελίξουν το τομέα απίστευτα
  • Ένα νέο είδος ανεμογεννήτριας έχει μερικά ωφέλημα χαρακτηριστικά τα οποία είναι :Παράγουν πάνω από το διπλάσιο της παραγωγής ενέργειας ,έχουν ευελιξία  στην επιλογή τοποθέτησης ανεξάρτητα από το έδαφος τον άνεμο και είναι πλήρως αυτοματοποιημένη ,η λειτουργία της είναι αξιόπιστη με αποτέλεσμα την ελαχιστοποιημένη διοικητική μέριμνα και λόγο της μορφολογίας της την υποστήριξη ταχείας εγκατάστασης έξω από τα τυποποιημένα εμπορευματοκιβώτια αποστολής και τέλος σημαντικές μειώσεις στην κατανάλωση καυσίμου.

 

εικονα 3

 

  • Η γεωθερμική ενέργεια είναι η θερμική ενέργεια που δημιουργούνται και αποθηκεύονται στη γη. Η γεωθερμική κλίση, που είναι η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του πυρήνα του πλανήτη και η επιφάνειά της, οδηγεί μια συνεχή αγωγιμότητας της θερμικής ενέργειας υπό μορφή θερμότητας από τον πυρήνα προς την επιφάνεια. οι θερμοκρασίες στον πυρήνα-μανδύα της φτάσετε πάνω από 4000 ° C (7.200 ° F) .Αυτές οι θερμοκρασίες διοχετεύονται σε νερό- ατμό  το οποίο μέσο αγωγών μεταφέρεται σε μια τουρμπίνα η οποία είναι ενωμένη με μια γεννήτρια. Έτσι μέσο της γεωθερμικής ενέργειας παράγεται ηλεκτρισμός .οι γεωθερμικές αντλίες θερμότητας θα ξεπεράσουν σε έσοδα τα 17 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα έως το 2020.Εκτός από τα εργοστάσια παραγωγής γεωθερμικής ενέργειας υπάρχει και ιδιωτικό σύστημα παραγωγής ενέργειας για οικιακή χρήση.

     gewthermia7

    Τέλος η υδροηλεκτρική ενέργεια έχει διάφορες μορφές μετατροπής της σε ηλεκτρική  όπως:
    Υδροηλεκτρικά εργοστάσια που παράγουν  ενέργεια αξιοποιώντας τη δυναμική ενέργεια των ποτάμιων ,για να γίνει αυτό όμως χρειάζονται μεγάλα φράγματα που είναι δύσκολο και πολυέξοδο να κτιστούν  παρόλα αυτά παράγουν τεράστια ποσά ενέργειας .

    Βραχίονες με επιπλέοντα άκρα μέσα στο θαλάσσιο νερό οι οποίοι ενωμένοι με τοίχο και εκμεταλλευόμενοι την κίνηση των κυμάτων που προσδίδουν παλίνδρομη κίνηση.

  • Επίσης θαλάσσιες τουρμπίνες με τη μορφή ανεμογεννητριών εκμεταλλευόμενες τη συνεχή ροή των θαλάσσιων κυμάτων δίνουν μια συνεχή ροή ενέργειας για αυτό και θεωρούνται από τις πιο υποσχόμενες ανανεώσιμες πήγες ενέργειας. 

    AutoSave_wave energy on coast2

     

     

     

 

 

Σχολιάστε

Top