Εκπαιδευτική εκδρομή στα Τρίκαλα

meteora

Ο Τομέας Οικονομίας  & Διοίκησης (Α’ και Β’) του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας πραγματοποίησε  την 1η ημερήσια επίσκεψη του επιλέγοντας ως προορισμό τον όμορφο νόμο των Τρικάλων.

«Η εκδρομή ξεκίνησε  με επίσκεψη στη μοναστική κοινότητα των Μετεώρων, όπου μαθητές και συνοδοί καθηγητές ήρθαμε σε επαφή με έναν από τους σημαντικότερους χώρους θρησκευτικού τουρισμού της χώρας μας.

Στη συνέχεια ακολουθώντας μια υπέροχη διαδρομή μέσα από πυκνά δάση, ποτάμια και φαράγγια στον ορεινό όγκο της νότιας Πίνδου καταλύσαμε στο χωριό Καλλιρρόη Τρικάλων και συγκεκριμένο στην παραδοσιακή ξενοδοχειακή μονάδα «Αχελωίδες». Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε υψόμετρο 1040μ και ανήκει στην κοινότητα Ασπροποτάμου.

Αφού θαυμάσαμε την άπειρου κάλλους ομορφιά της περιοχής, ξεναγηθήκαμε στους χώρους της μονάδας και ενημερωθήκαμε από την κ. Ελένη Νασιοπούλου, ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, για θέματα που απασχολούν τον Τομέα μας αλλά και για τους επισκέψιμους χώρους και τις δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσιάσει των προγραμμάτων που χρησιμοποιεί το ξενοδοχείο για την προσέλκυση νέων τουριστών, ένα θέμα που απασχολεί γενικότερα τον τομέα του τουρισμού στη χώρα μας .

Αφού απολαύσαμε την εξαιρετική φιλοξενία της κ. Νασιοπούλου, ολοκληρώσαμε την ομορφιά και ενδιαφέρουσα εμπειρία μας στη πόλη των Τρικάλων και συγκεκριμένα στο «Μύλο Ματσόπουλου» όπου για  τρίτη συνεχή χρονιά λειτούργησε  ο περίφημος «Μύλος των Ξωτικών». Πλούσιοι σε εμπειρίες, εικόνες και γνώσεις επιστρέψαμε στη πόλη μας, κουρασμένοι από την ποικιλία της ημέρας, απόλυτα ικανοποιημένοι όμως από την ποιότητα της».

 

Πηγή:Δελτίο τύπου του τομέα Οικονομίας του σχολείου μας

 

Ιωάννα Πιλάτου

Γωγώ Μανώλη

Αντιγόνη Μπράχου

Σχολιάστε

Top