«Η Φασολάδα της Γιαγιάς»

17092010syntagi

Υλικά

500 γρ. φασόλια χοντρά

2-3 καρότα σε ροδέλες

1 κρεμμύδι ξερό

4 κλωνάρια σέλινο

½ πιπεριά Φλωρίνης

200 γρ. φρέσκια σάλτσα τομάτας

1 κ.σ. τοματοπελτέ

1φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

χυμό από μισό λεμόνι

λίγο μπούκοβο

αλατοπίπερο

 

Εκτέλεση

Αφήνουμε τα φασόλια σε νερό με μία κουταλιά της σούπας σόδας, για μια νύχτα . Σε καθαρό νερό αφήνουμε τα φασόλια να πάρουν μία βράση.

Πετάμε το πρώτο νερό . Ξαναβάζουμε τα φασόλια σε ζεστό νερό να βράσουν. Όταν μαλακώσουν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Η τομάτα μένει για το τέλος, όπως και ο χυμός λεμονιού !


* Λίγα μυστικά ακόμα

 Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, για χυλώσει η φασολάδα.

   ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Γιάννης Τσιλίκης

Σχολιάστε

Top