«Η Φασολάδα της Γιαγιάς»
Υλικά
500 γρ. φασόλια χοντρά
2-3 καρότα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό
4 κλωνάρια σέλινο
½ πιπεριά Φλωρίνης
200 γρ. φρέσκια σάλτσα τομάτας
1 κ.σ. τοματοπελτέ
1φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
χυμό από μισό λεμόνι
λίγο μπούκοβο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Αφήνουμε τα φασόλια σε νερό με μία κουταλιά της σούπας σόδας, για μια νύχτα . Σε καθαρό νερό αφήνουμε τα φασόλια να πάρουν μία βράση.
Πετάμε το πρώτο νερό . Ξαναβάζουμε τα φασόλια σε ζεστό νερό να βράσουν. Όταν μαλακώσουν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Η τομάτα μένει για το τέλος, όπως και ο χυμός λεμονιού !
* Λίγα μυστικά ακόμα
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, για χυλώσει η φασολάδα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
Γιάννης Τσιλίκης
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.