«Μπακαλιάρος με σκορδαλιά»

P4080015

25η  Μαρτίου

Μια σημαντική γιορτή που μιλά για την ελευθερία των Ελλήνων και τη σωτηρία των ανθρώπων. Γιορτάζεται έντονα σε όλη την Ελλάδα! Τα έθιμα ανά περιοχή πολλά και ενδιαφέροντα. Σε κάθε σπίτι μοσχοβολάει ο μπακαλιάρος σκορδαλιά, καθώς τη μέρα αυτή καταλύεται το ψάρι.

 

Υλικά

Μπακαλιάρος

1  κουτί μπύρα

Αλεύρι

Αλάτι

2 σκελίδες σκόρδο (μέτριες)

2 φέτες ψωμί

2 κ.σ. λάδι

1 φλιτζάνι καρύδια

Αλάτι- πιπέρι

Λίγο ξύδι

 

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε ένα κουρκούτι από αλεύρι με μπύρα, μέχρι να γίνει ένας χυλός που δεν τρέχει. Τηγανίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με κουρκούτι σε καυτό λάδι μέχρι να ξανθύσουν. Η σκορδαλιά καλό είναι να μείνει στο ψυγείο για αρκετές ώρες, γι’αυτό την ετοιμάζουμε από την προηγούμενη μέρα. Σε μπλέντερ χτυπούμε το ψωμί, το σκόρδο, το αλάτι , το ξύδι, τα καρύδια. Προσθέτουμε τέλος αργά το ελαιόλαδο χτυπώντας συνέχεια.

Καλή επιτυχία και χρόνια πολλά!

Άκης Μαγαλιός

Σχολιάστε

Top