Γνωρίζω την πόλη μου

DSC01561

   Με άξονα τη βιωματικότητα και στόχο την επαφή των παιδιών με το βιβλίο, την παράδοση, την ιστορία αλλά και τους φορείς της ιδιαίτερης πατρίδας τους  μια ακόμη επίσκεψη του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη  12 Μαρτίου 2014. Με συνoδούς καθηγήτριες  τις:  Ε. Οικονόμου και Σ. Παναγιώτου οι μαθητές της Β΄ τάξης του τομέα Πληροφορικής  επισκέφτηκαν την Λαϊκή Βιβλιοθήκη  «Η Αθηνά»,  καθώς και το Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Λ. και Ν. Σακελλαρίου Καρδίτσας στα πλαίσια του μαθήματος  της Ειδικής Θεματικής Δραστηριότητας με τίτλο «Σχολική Ηλεκτρονική Εφημερίδα».

  Πρώτος σταθμός των επισκεπτών η Λαϊκή Βιβλιοθήκη. Η κ. Π. Σδρόλια ενημέρωσε τους μαθητές για την αξία του βιβλίου και τους ξενάγησε στο χώρο της Βιβλιοθήκης και στο πλούσιο σε ιστορική αξία υλικό της. Η κ. Σδρόλια, μάλιστα, είχε την ωραία ιδέα να ζητήσει από τα παιδιά να δημιουργήσουν έναν κατάλογο με βιβλία Πληροφορικής που θα τους ήταν χρήσιμα, ώστε να ενσωματωθούν – κατά το δυνατό -  στις επόμενες αγορές της Βιβλιοθήκης.

  DSC01563Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο της πόλης. Ο κ. Π. Κομπορόζος τους ενημέρωσε αναλυτικά για τα εκθέματα, την ιστορία τους και την πολιτιστική τους αξία. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν παλιές φωτογραφίες της πόλης και παραδοσιακές στολές, την υλική καρδιά του Ν. Πλαστήρα αλλά και την καρδιά από διαστημικό υλικό που φιλοτέχνησε ο Γ. Μιχαλούδης, Καρδιτσιώτης στην καταγωγή, καθηγητής σήμερα σε Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας . Γενικά ο χώρος της έκθεσης που είναι αφιερωμένος στον «Μαύρο Καβαλάρη» τράβηξε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των παιδιών.

  Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε θερμά και δια τύπου την υπεύθυνη της Λαϊκής Βιβλιοθήκης, κ. Π. Σδρόλια και τον ξεναγό μας στο Λαογραφικό Μουσείο, κ. Π. Κομπορόζο, για το χρόνο που μας αφιέρωσαν, αλλά και για τις χρήσιμες πληροφορίες που μοιράστηκαν μαζί μας.

 

Γωγώ Μανώλη

Ιωάννα Πιλάτου

Σχολιάστε

Top