10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2023 με σύνθημα: «Η Κίνηση δίνει Ζωή». Οι μαθητές/τριες απόλαυσαν την πεζοπορία, το μπάσκετ και το βόλεϋ στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην παραλία της Ν. Μηχανιώνας.

Eυρωπαϊκή ημέρα γλωσσών

Στο πλαίσιο της  Ευρωπαϊκής ημέρας γλωσσών που γιορτάζεται στις 26 Σεπτεμβρίου, μαθήτριες του τμήματος Γ1 με τη βοήθεια της καθηγήτριας Γερμανικών Κοτζαμάνη Κατερίνας δοκιμάστηκαν σε γλωσσοδέτες από διάφορες χώρες και φιλοτέχνησαν στον μεγάλο πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου, υλικό σχετικό με την ημέρα αυτή.  Δείτε το σχετικό video με γλωσσοδέτες. .

Η Νέα Μουσική Μπάντα Thunders.

Πρόσφατα ιδρύθηκε η νέα μουσική μπάντα Thunders. Τα μέλη είναι τα εξής: Τραγούδι: Χρυσοβαλάντης Σταμίδης Κιθάρα: Δημήτρης Τσόπτσιας Κιθάρα: Ιούλιος Ξέκαλος (εγώ)

Dogville

Θύμα-θύτης / τιμωρία. Λες κι η μοίρα, έπαιζε παιχνίδι μαζί τους.. Η νεαρή φυγάδα Γκρευς έφτασε, σε μια φιλήσυχη περιοχή της Αμερικής με λίγους κατοίκους.. Εκεί ο καθένας με τα προβλήματα του, τι κι αν ανήκε σε κάποια οικογένεια νοιαζόταν μόνο για τον εαυτό του . Η αρχή του κακού ξεκίνησε από τον Τόμας που την έπεισε πως μπορεί να μείνει εκεί.. Οι κάτοικοι συμφώνησαν να μείνει μόνο αν τους βοηθούσε σε μερικές δουλειές. Κι ενώ της έδωσαν όλοι δύο εβδομάδες διορία, η καταιγίδα ξέσπασε μετά..όταν άρχισαν να την ψάχνουν οι Γκάνγκστερς τα πράγματα δυσκόλεψαν για τη νεαρή ηρωίδα..μεχρι κι Συνεχίστε την ανάγνωση →

Ημέρες Σταδιοδρομίας

Την Παρασκευή 7 Απριλίου οι μαθητές/τριες του σχολείου μας ενημερώθηκαν από την καθηγήτρια Διδούδη Αικατερίνη στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού για την προσωπική, εκπαιδευτική και κοινωνική τους πορεία μετά το Γυμνάσιο.  Στο παρακάτω blog μπορείτε να βρείτε όλο το υλικό της παρουσίασης.

Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών

Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 οι μαθητές/τριες του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την έκθεση του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στη Δ.Ε.Θ. με θέμα: την ιστορία των αρχαίων ελληνικών μαθηματικών. Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και να διαπιστώσουν, μέσω του παιδαγωγικού, διαδραστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα της έκθεσης, πως τα μαθηματικά μπορούν να είναι ενδιαφέροντα, ευχάριστα και κατανοητά.  

Εκπαιδευτική παρέβαση από το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης Gestalt Foundation of Thessaloniki

          Την Τρίτη 4 Απριλίου οι μαθητές/τριες της Γ Τάξης συμμετείχαν σε εκπαιδευτικής παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε από τις κυρίες Γκαϊταντζίδου Αθ., Καρβούνη Κλ. και Σγούρου Μ. του Κέντρου Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης Gestalt Foundation of Thessaloniki. Τις ευχαριστούμε θερμά για την εθελοντική παρουσία τους στο σχολείο μας.  

Επίσκεψη σε εργαστήριο ψηφιδογραφίας

Τη Δευτέρα 3/4/2023,  το τμήμα Γ1 του σχολείου μας επισκέφτηκε το εργαστήριο Ψηφιδογραφίας ΕΔΕΜ στην Ν. Μηχανιώνα. Εκεί, οι μαθητές,  μυήθηκαν στα μυστικά της τέχνης του ψηφιδωτού από την ψηφιδογράφο Μαρίνα Χατζησταυριανού, εργάστηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό και σοβαρότητα και δημιούργησαν το δικό τους έργο με τη μέθοδο της άμεσης ψηφοθέτησης. Τα έργα τους θα αναρτηθούν στο σχολείο μας.

Πρωταπριλιά

Κατά την 1η Απριλίου, συνηθίζεται να λέγονται καλοπροαίρετα ψέματα λόγω εθίμου. Τα ψέματα της Πρωταπριλιάς είναι ένα έθιμο που μας έχει έρθει από την Ευρώπη. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο που γεννήθηκε το έθιμο αυτό. Δύο από αυτές, όμως, είναι οι επικρατέστερες. Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, το έθιμο ξεκίνησε από τους Κέλτες. Λαός της βορειοδυτικής Ευρώπης, οι Κέλτες, ήταν δεινοί ψαράδες. Η εποχή του ψαρέματος ξεκινούσε την 1η Απριλίου. Όσο καλοί ψαράδες όμως και να ήταν, την εποχή αυτή του χρόνου τα ψάρια πιάνονται δύσκολα. Έτσι και αυτοί, όπως προστάζει ο «κώδικας δεοντολογίας» των ψαράδων όλων Συνεχίστε την ανάγνωση →