Δράση Περιβαλλοντικών Ομίλων

Στις 14.05.24 οι μαθητές/τριες των δύο περιβαλλοντικών προγραμμάτων του σχολείου μας ανέλαβαν δράση.και φύτεψαν στις παλιές βρύσες του σχολείου μολόχες και αρωματικά φυτά όπως λεβάντα , θυμάρι,δενδρολίβανο…  

Καθαρισμός Παραλίας Αγγελοχωρίου

Στις 08.04.2024 τα περιβαλλοντικά προγράμματα του 2ου Γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας με τίτλο: «Ο αέρας που ζούμε και αναπνέουμε» και «Τρία βήματα προς την αειφορία» ανέλαβαν δράση και καθάρισαν την παραλία που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του φύλακα στο Αγγελοχώρι. 

Δράσεις για τον σχολικό εκφοβισμό και την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Την Πέμπτη 4/4/2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες και των 3 τάξεων του σχολείου παρακολούθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα διαδραστικού κινηματογράφου του Εκπαιδευτικού οργανισμού Φωτόγραμμα με θέματα τον σχολικό εκφοβισμό και την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Εορτασμός 25ης Μαρτίου 1821

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός 25ης Μαρτίου 1821. Στην γιορτή συμμετείχαν μαθητές/τριες της Β΄και της Γ΄Τάξης, ενώ υπεύθυνες ήταν οι καθηγήτριες Κρικέλα Όλγα και Καραγιάννη Βενετία.

Βράβευση μαθητών/τριών και τμήματος στο πλαίσιο του ΠΡΟ.ΘΕ.ΣΥ.

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε η βράβευση των μαθητών/τριών των τμημάτων Α1 και Α2 που διακρίθηκαν για τη συμπεριφορά τους για το μήνα Φεβρουάριο. Επίσης, το βραβείο του καλύτερου τμήματος απέσπασε το Τμήμα Α1.

Παγκόσμια Ημέρα Γαλλικής Γλώσσας

anthony-choren-lYzap0eubDY-unsplash

Κάθε χρόνο, στις 20 Μαρτίου, εκατομμύρια άνθρωποι γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας. Η γαλλοφωνία αποτελεί μια ποικίλη και εκτεταμένη κοινότητα ανθρώπων και χωρών από όλες τις ηπείρους που μοιράζονται την κοινή γλώσσα τη Γαλλική και τις σχετικές αξίες. Η Γαλλική γλώσσα αποτελεί μία από τις κύριες γλώσσες επικοινωνίας στον πλανήτη, με 321 εκατομμύρια ομιλητές, καθιστώντας την πέμπτη στον κόσμο σε αριθμό ομιλητών και την τέταρτη στη χρήση της στο διαδίκτυο. Επίσης, όπως και η Αγγλική γλώσσα, η Γαλλική παραμένει γλώσσα εργασίας πολλών διεθνών οργανισμών. Πέρα από τα στατιστικά στοιχεία, η γαλλοφωνία αναδεικνύεται ως ένα προνομιακό πεδίο για την έκφραση της Συνεχίστε την ανάγνωση →

Εαρινή ισημερία και το πείραμα του Ερατοσθένη

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, ημέρα της εαρινής ισημερίας για το βόρειο ημισφαίριο της γης, πραγματοποιήθηκε στην αυλή του 2ου Γυμνασίου Ν. Μηχανιώνας το γνωστό “πείραμα του Ερατοσθένη”, ένα από το ομορφότερα πειράματα της επιστήμης. Ο σκοπός του πειράματος ήταν ο υπολογισμός της περιφέρειας της γης με τον τρόπο που ο Ερατοσθένης την υπολόγισε τον 3ο αιώνα π.Χ. Στη δράση συμμετείχαν μαθήτριες και μαθητές της Β΄Γυμνασίου.