Ημέρες Σταδιοδρομίας – Επίσκεψη στο Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Επανομής

Την Παρασκευή 28 Απριλίου οι μαθητές/τριες της Γ Γυμνασίου στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού επισκέφθηκαν το Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Επανομής προκειμένου να ενημερωθούν για τους τομείς και τις ειδικότητες που λειτουργούν στο ΕΠΑ.Λ.

Θεατρική παράσταση

Η θεατρική ομάδα “Ρωγμές” του ΣΥ.ΦΙ.ΘΕ Απόλλων, σε συνεργασία με τα “Κρούσματα”, παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Παραμυθοανακατέματα» σε σκηνοθεσία – διασκευή Νίκου Γαλάνη.

Τέμπη: ένας χρόνος μετά

Μαθήτριες του τμήματος Β1 του σχολείου μας δημιούργησαν τις παρακάτω αφίσες για να μην ξεχαστεί ποτέ η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Επίσκεψη σε Έκθεση Ζωγραφικής και Αγιογραφίας

Από τις 7/11/2023 έως και τις 10/11/2023 στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών και τα 3 τμήματα της Γ΄Γυμνασίου επισκέφθηκαν την Έκθεση Ζωγραφικής και Αγιογραφίας που φιλοτέχνησε ο Βαγγέλης Κώτσης και φιλοξενούνταν στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη. Οι μαθήτριες και οι μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι και εξέφρασαν τη χαρά τους για την ενδιαφέρουσα εμπειρία τους και γραπτά.

Επίσκεψη σε εργαστήριο ψηφιδογραφίας

Τη Δευτέρα 3/4/2023,  το τμήμα Γ1 του σχολείου μας επισκέφτηκε το εργαστήριο Ψηφιδογραφίας ΕΔΕΜ στην Ν. Μηχανιώνα. Εκεί, οι μαθητές,  μυήθηκαν στα μυστικά της τέχνης του ψηφιδωτού από την ψηφιδογράφο Μαρίνα Χατζησταυριανού, εργάστηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό και σοβαρότητα και δημιούργησαν το δικό τους έργο με τη μέθοδο της άμεσης ψηφοθέτησης. Τα έργα τους θα αναρτηθούν στο σχολείο μας.

ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ Εκδήλωση – Κραυγή κατά της Παιδικής Κακοποίησης

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 19:00 στο Αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ 2000 στην Περαία πραγματοποιήθηκε διαδραστική εκδήλωση ευαισθητοποίησης αλλά και ενημέρωσης των δημοτών, σχετικά με τα δραματικά αυξανόμενα φαινόμενα κακοποίησης παιδιών.  

Η γιορτή του Πολυτεχνείου

1668711763645

Σήμερα στης 17 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του 1ου Γυμνασίου Νέας  Μηχανιώνας, η γιορτή του Πολυτεχνείου. Υπεύθυνες για την γιορτή ήταν η κα Κρικέλα και η κα Μελνίκοβα. Στην αρχή της γιορτής οι μαθητές διαβάσανε κάποιες πληροφορίες σχετικά με τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, καθώς και ποιήματα και αποσπάσματα από πεζά κείμενα. Μετά η χορωδία τραγούδησε ένα τραγούδι ,το  «Όταν σφίγγουν το χέρι», των Μίκη Θεοδωράκη και Γιάννη Ρίτσου. Τέλος, η γιορτή έκλεισε με τον εθνικό μας ύμνο. Ήταν μια πολύ όμορφη γιορτή! Ντόκο Γκέραλντ, μαθητής Γ΄Γυμνασίου

Σχολικός Περίπατος

Σήμερα Τρίτη 15/11/2022 πραγματοποιήθηκε ο σχολικός περίπατος του 2ου Γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας  στα γήπεδα (μπάσκετ, τένις) καθώς και στο πάρκο κυκλοφορίας δίπλα από το υπέροχο λιμάνι της Μηχανιώνας.  Ευτυχώς, οι καιρικές συνθήκες ήταν σχετικά καλές και μπορέσαμε να απολαύσουμε το υπέροχο τοπίο.  Ευχαριστούμε τέλος τον ευγενικό ψαρά για τη «διάσωση» της μπάλας… Παναγιωτίδου Αντωνία, μαθήτρια Γ΄ Γυμνασίου

School Dance 11/11/2022

viber_image_2022-11-13_12-15-36-079

Την Παρασκευή 11 Νοέμβριου του 2022 πραγματοποιήθηκε ο σχολικός χορός του 2ου γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας, ο οποίος διοργανώθηκε από τους μαθητές της Γ” γυμνάσιου στο cafe/bar Sirocco με είσοδο 7 ευρώ. Οι πόρτες ήταν ανοιχτές από τις 8:30 μέχρι και τις  10:00 π.μ.. Συγχαρητήρια στα παιδεία της Γ” γυμνάσιου για τον φετινό χορό. Ευχαριστούμε επίσης, το Sirocco που μας δάνεισε την αίθουσα για τον χορό. Αλεξάνδρα Αθηνά Παπαδοπούλου μαθήτρια της Β΄ τάξης

Θεατρική παράσταση: Μπαμπάδες με ρούμι

Η ομάδα τέχνης θΕΑΤΡΑΛΕ παρουσιάζει την κωμωδία «Μπαμπάδες με ρούμι» των Παπαθανασίου – Ρέππα. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 13 και 20 Νοεμβρίου στις 7:00 μ.μ. στο θέατρο του 1ου Γυμνασίου Ν. Μηχανιώνας υπό την αιγίδα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου και του Λυκείου Ν. Μηχανιώνας.