Πουτίγκα

289252690_1654102301641589_3773110919167642277_nΗ πουτίγκα μέχρι σήμερα παραμένει να είναι από τα γνωστότερα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα εδέσματα σε όλο τον κόσμο. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 14ου αιώνα μ.Χ. στην περιοχή της Βρετανίας και από τότε αποτελεί ένα απ” τα πιο αγαπημένα επιδόρπια στην Βρετανία αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη, μάλιστα το 1774 μ.Χ. ο βασιλιάς Γεώργιος Α” καθιέρωσε και επισήμως την πουτίγκα ως βασικό χριστουγεννιάτικο γλυκό. Η συνταγή της πουτίγκας είναι σχετικά εύκολη, απαιτεί:   6 αυγά

  • 100 γρ ζάχαρη
  • 155 γρ αλεύρι
  • 1 φάκελ. μπέικιν
  • 2 κ γ κανέλα
  • μισό κγ. γαρύφαλλο
  • 125 γρ καρύδια ψιλοκομμένα

Και όσο για την εκτέλεση:   Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά σιγά -σιγα Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με μαριζ Λαδωνουμε το ταψί (28ν) ρίχνουμε το μίγμα και το ψήνουμε στους 180 β.προθ.αντιστασεις για 35 λεπτά φυσικά τον φούρνο Το επόμενο κομμάτι είναι προαιρετικό αλλά αν πραγματικά θέλετε να εμπλουτίσετε την γεύση της πουτίγκας θα πρέπει να την σιροπιάσετε… Το σιρόπι απαιτεί:

  • 3 ποτήρια νερό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 κ.σ μέλι
  • μισό λεμόνι

Η συνταγή του σιροπιού είναι ακόμα πιο απλή μιας και το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να σιγό-βράσετε όλα τα υλικά μαζί για περίπου πέντε λεπτά… Ειλικρινά σας συνιστώ να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή μιας και έχει εξαιρετικά αποτελέσματα… Καλά Χριστούγεννα…

 

Πηγές:

Λ.Σ. μαθητής της Β΄ Γυμνασίου