Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

images2pexels-photo-1387037

ΤΡΟΠΟΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ο ελεύθερος χρόνος είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής του ανθρώπου και χρειάζεται σωστή αξιοποίηση για την εκπαίδευση αλλά και την ψυχαγωγία μας.

Ένας γνωστός και πολύ σημαντικός τρόπος αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου είναι ο αθλητισμός. Ο αθλητισμός είναι μια σωματική και πνευματική καλλιέργεια την οποία κάθε έφηβος πρέπει να υιοθετήσει στο πρόγραμμά του. Υπάρχουν πολλά αθλήματα, ατομικά ή ομαδικά, σαν το τέννις, το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ κ.α. Τα ομαδικά αθλήματα καλλιεργούν το πνεύμα της ομαδικότητας, καθιστούν τα παιδιά πιο υπεύθυνα και διδάσκουν την αυτοπειθαρχία.

Ένας ,επίσης, δημιουργικός τρόπος αξιοποίησης ελεύθερου χρόνου είναι η επαφή με την τέχνη όπως τη μουσική, τη ζωγραφική και τον κινηματογράφο. Με τη τέχνη, ειδικότερα τη ζωγραφική, ο έφηβος αναδεικνύει τη δημιουργικότητά του, δίνει μορφή σε κάτι άμορφο και εκφράζει τα συναισθήματά του. Η τέχνη ,επιπλέον, απελευθερώνει το άγχος του εφήβου και τον βοηθάει να συνδεθεί με τον αληθινό του εαυτό.
Συνοψίζοντας, ο τρόπος αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου συντελεί στην επίτευξη της προσωπικής μας ευτυχίας και της ψυχικής μας ισορροπίας. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο ο καθένας από εμάς να ανακαλύψει εκείνον τον τρόπο που του ταιριάζει.

ΚΟΛΟΜΒΑΣ ΠΑΥΛΟΣ Β1image64

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Περί 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 73 Άρθρα
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΥΠΕΥΘΥΝΗ : ΠΑΠΑΓΙAΝΝΟΥΛΗ ΕΥΘΑΛΙΑ ΠE02

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης