Ένα νησί μαγευτικό, ένα νησί ξεχωριστό…η Κέρκυρα! Της Σκολαρίκη Αναστασίας, του τμήματος Β2

Ένα από τα επτά νησιά του Ιονίου Πελάγους, (τα Επτάνησα), είναι η Κέρκυρα. Τόσο ο τουριστικός της χαρακτήρας, όσο και η πλούσια ιστορία της, την κάνουν ξεχωριστή!

Το όνομά της στα αγγλικά είναι Corfu, κατά την παραφορά του βυζαντινού της ονόματος Κορυφώ, από τις δύο κορυφές που φαίνονται καθώς πλησιάζει ο επισκέπτης το νησί. Με την απαράμιλλη ομορφιά της, προσελκύει κάθε χρόνο πολλούς τουρίστες από όλα τα μέρη του κόσμου. Επίσης, αυτό συμβαίνει και λόγο των πολλών αξιοθέατων της, καθώς όπως αναφέραμε και πριν έχει πλούσια ιστορία. Ένα από τα πιο γνωστά της αξιοθέατα, είναι το Αχίλλειο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες είχε το εξοχικό της η πριγκίπισσα Σίσσυ. Η Σίσσυ, έτρεφε ιδιαίτερη λατρεία για την ελληνική μυθολογία, πράγμα το οποίο την επηρέασε στην κατασκευή του παλατιού της, αλλά και στην επιλογή του ονόματός του, το οποίο το πήρε από τον αρχηγό των Ελλήνων στον τρωικό πόλεμο, τον Αχιλλέα. Επίσης, ένα ακόμα μέρος, το οποίο αξίζει να επισκεφτεί κανείς, είναι το Ποντικονήσι, ένα μικρό νησάκι απέναντι από την περιοχή Κανόνι, όπου βρίσκεται και το αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Φυσικά, έχει και πολλά ακόμα αξιοθέατα ο μοναδικός αυτός τόπος, τα οποία δεν μπορούν να γραφτούν σε ένα μόνο κείμενο!

Προσωπικά, με την Κέρκυρα έχω ιδιαίτερη σχέση, καθώς από την πλευρά του πατέρα μου, κατάγομαι από εκεί. Αυτό που με εντυπωσιάζει πιο πολύ στην Κέρκυρα, είναι οι φανταστικές της παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά τους και με τη μοναδική φυσική ομορφιά τους, αλλά και η πανέμορφη πόλη της, με την ιστορική της πλατεία, Λιστόν, η οποία σε πολλά σημεία της θυμίζει το Λονδίνο. Ακόμα, η μυρωδιά από το κουμκουάτ, το οποίο είναι το παραδοσιακό γλυκό και ποτό της Κέρκυρας, στα υπέροχα στενά καντούνια της, μου δημιουργούν μία αίσθηση ότι βρίσκομαι σε μία παλιά πόλη!

Καταλήγοντας, η Κέρκυρα είναι κατά τη γνώμη μου ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας και κάθε φορά που την επισκέπτομαι νιώθω πως πηγαίνω στο σπίτι μου. Είμαι περήφανη που κατάγομαι από ένα τόσο ωραίο μέρος!

 

Πηγή: Wikipedia

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης