Παρίσι

            Όπως θα διαβάσατε στο προηγούμενο τεύχος, τα ταξίδια είναι άκρως απαραίτητα για τον άνθρωπο, καθώς υπόσχονται διασκέδαση και αναψυχή. Παράλληλα, οι ταξιδιώτες έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν αλησμόνητες εμπειρίες και να αλλάξουν παραστάσεις. Πολλοί επιλέγουν να ταξιδεύουν μόνοι τους, για οικονομικούς λόγους, αλλά και για να απολαύσουν το ταξίδι στο μεγαλείο του χωρίς περισπασμούς. Παρόλα τα οφέλη του να ταξιδεύει κάποιος μόνος του, τα ταξίδια με τους φίλους και την οικογένειά μας είναι πάντα πιο ενδιαφέροντα και αναμφίβολα πιο συναρπαστικά, καθώς μοιραζόμαστε αξέχαστες στιγμές και δημιουργούμε αναμνήσεις! Σκεφτήκαμε, λοιπόν, στο παρόν τεύχος, να σας προτείνουμε δύο προορισμούς στο εξωτερικό, εξαιρετικά κατάλληλους για οικογενειακές διακοπές!

          Δε θα μπορούσε να απουσιάζει από το παρόν τεύχος το Παρίσι. Πρόκειται για μία από τις ομορφότερες πόλεις του εξωτερικού, που δεν απέχει πολύ γεωγραφικά από τη χώρα μας, σίγουρα, όμως, διαφέρει σε πολλούς τομείς… Στατιστικά, φαίνεται να είναι ένας από τους συχνότερους προορισμούς που επισκέπτονται οικογένειες, ειδικά με παιδιά μικρής ηλικίας. Γνωστό και ως η πόλη του φωτός, το Παρίσι αποτελεί την πρωτεύουσα της Γαλλίας και  συνενώνει την ομορφιά τής πόλης αλλά και την ομορφιά τού υδάτινου χώρου, χάρη στον ποταμό Σηκουάνα που το διαπερνάει.

           Και, όπως όλοι καλά γνωρίζετε, Παρίσι χωρίς την πασίγνωστη Disney Land, δε νοείται. H Disney Land είναι ένα άριστα οργανωμένο θεματικό πάρκο, που αναπαριστά με κάθε λεπτομέρεια τον κόσμο της Disney, που αγαπούν τα παιδιά, ενώ ηθοποιοί υποδύονται τους αγαπημένους τους χαρακτήρες. Ένα τρενάκι μεταφέρει τους επισκέπτες από το ένα αξιοθέατο στο άλλο, όμως, υπάρχει πάντα και η επιλογή του περπατήματος. Τα μαγευτικά τοπία και η χαρούμενη ατμόσφαιρα είναι σαφώς καθηλωτικά, ειδικά όταν συνδυάζονται με τα αξιόλογα εστιατόρια του πάρκου, που σερβίρουν κυρίως έτοιμο φαγητό, αλλά και πιάτα που ανήκουν στη γαλλική κουζίνα. Ακόμη, στον χώρο βρίσκονται αμέτρητα καταστήματα με αναμνηστικά σε προσιτές τιμές. Λέγεται πως η Disney Land συγκεντρώνει ετησίως περισσότερους επισκέπτες και από τον Πύργο του Άιφελ, το επόμενο αξιοθέατο στο Παρίσι, που πρέπει να επισκεφτεί μια οικογένεια.

imgonline-com-ua-resize-WIBAndiUlfy99QZ8

          Ο Πύργος του Άιφελ είναι μεταλλικός, έχει ύψος 300 μέτρα και κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γκιστάβ Άιφελ, από τον οποίο πήρε και το όνομα. Η κατασκευή του ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 1887 και ήταν έτοιμος την άνοιξη του 1889, όταν πραγματοποιήθηκε η Διεθνής Έκθεση στο Παρίσι και η Γαλλία γιόρταζε τα 100 χρόνια από τη Γαλλική Επανάσταση. Υπήρξε για πολλά χρόνια το υψηλότερο κτήριο στον κόσμο, μέχρι τις 30 Απριλίου 1931, όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή του ουρανοξύστη της Κράισλερ στη Νέα Υόρκη. Είναι ακόμα, όμως, το υψηλότερο κτήριο στο Παρίσι!

          Και εννοείται πως δεν μπορεί να φύγει κάποιος από το Παρίσι χωρίς να έχει επισκεφτεί πρώτα την περιβόητη Παναγία των Παρισίων! Πρόκειται για τον καθεδρικό ναό του Παρισιού και ένα από τα λαμπρότερα δείγματα της γαλλικής γοτθικής αρχιτεκτονικής. Χτίστηκε από το 1163 έως και το 1260 και μεγάλο μέρος τού κινητού διακόσμου τού ναού και της μνημειακής του γλυπτικής καταστράφηκε στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης. Είναι χαρακτηριστικό ότι γλίτωσε από την κατεδάφιση χάρη στον Μεγάλο Ναπολέοντα, που στέφθηκε αυτοκράτορας της Γαλλίας στον συγκεριμένο ναό (1804). Η Παναγία των Παρισίων είναι, ακόμα, το σκηνικό δράσης του ομώνυμου ιστορικού μυθιστορήματος του Βίκτωρος Ουγκώ, που εκτυλίσσεται το 1482, με πρωταγωνίστρια την τσιγγάνα Εσμεράλντα, που διεκδικούν ο αρχιδιάκονος Φρολό, ο στρατιωτικός Φοίβος και ο καμπούρης κωδονοκρούστης Κουασιμόδος.

imgonline-com-ua-resize-xlxN4oYKmJhu4zn

Δ. Στεργίου

ΠΗΓΕΣ

https://www.mixanitouxronou.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης