Λονδίνο

           Ο δεύτερος προορισμός της Ευρώπης που θεωρείται ιδανικός για ταξίδια με παιδιά, δε θα μπορούσε να είναι άλλος από την πρωτεύουσα της Αγγλίας, το Λονδίνο. Το Λονδίνο είναι μία γραφική πόλη, με άπειρα αξιοθέατα και μουσεία για παιδιά και για ενήλικες. Έχει μια ποικιλία από θεματικά πάρκα, όπως το Chessington World of Adventures, του οποίου η θεματική περιλαμβάνει δράκους και «μαγεία», πλήθος από γρήγορα τρενάκια και παιχνίδια, και η LEGOLAND με ανάλογα παιχνίδια και αξιοθέατα φτιαγμένα από Lego. Εξίσου λατρεμένο αξιοθέατο στο Λονδίνο είναι και το γνωστό πάρκο/μουσείο  του Harry Potter, ένα πάρκο τόσο «ζωντανό», που οι επισκέπτες νιώθουν σαν να βρίσκονται στη δημοφιλή σειρά.

imgonline-com-ua-resize-r1mlwTVs6vPPfTe

          Για τους λάτρεις της φύσης, το Λονδίνο προσφέρει επιλογές όπως το Hyde Park, όπου μπορείτε να ταΐσετε τα ζώα του δάσους και να κάνετε πικνίκ, κάτι που συνηθίζουν οι ντόπιοι, και φυσικά τον ζωολογικό κήπο του Regent’s Park, ο οποίος εδώ και χρόνια φιλοξενεί άπειρα είδη ζώων. Για ακόμα πιο συγκλονιστική εμπειρία, προτείνεται διανυκτέρευση στα ξύλινα σπιτάκια του κήπου. Οι επισκέπτες που θα επιλέξουν τη διανυκτέρευση στο ζωολογικό πάρκο, σίγουρα θα βιώσουν μια αλησμόνητη εμπειρία με την οικογένειά τους και θα απολαύσουν τη φύση, πέρα από το στάδιο της απλής παρατήρησης.

imgonline-com-ua-resize-ok09daFg3mV

          Εντυπωσιακά, όμως, είναι και τα μουσεία, που κάποιος μπορεί να επισκεφτεί στο Λονδίνο. Ένα από αυτά είναι το περίφημο Βρετανικό Μουσείο, το μουσείο της ανθρώπινης ιστορίας και πολιτσμού (όπως αγαπούν οι Λονδρέζοι να το αποκαλούν). Οι συλλογές του είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο και περιέχουν αντικείμενα από πολιτισμούς όλων των ηπείρων. Το κτήριο που στεγάζει το Βρετανικό Μουσείο είναι χαρακτηριστικό δείγμα ελληνικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής και, δυστυχώς, ανάμεσα στα εκθέματα που φιλοξενεί βρίσκονται και τα πολυσυζητημένα μάρμαρα του Παρθενώνα, που αφαίρεσε ο Λόρδος τού Έλγιν κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας.

imgonline-com-ua-resize-PUBktLLtROEKRC0

          Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας δεν μπορεί παρά να σαγηνεύσει τους επισκέπτες του με τα 80 εκατομμύρια αντικείμενα βοτανικής, εντομολογίας, ορυκτολογίας, παλαιοντολογίας και ζωολογίας που διαθέτει αλλά και με την έκθεση σκελετών δεινοσαύρων. Τέλος, για τους λάτρεις των ομοιωμάτων προτείνεται η επίσκεψη στο Μουσείο «Madame Tussauds», ένα από τα πιο γνωστά μουσεία κέρινων ομοιωμάτων στον κόσμο, που περιλαμβάνει πιστά αντίγραφα σπουδαίων προσωπικοτήτων από τον χώρο του θεάματος, της πολιτικής και της τέχνης, κατασκευασμένα με ρεαλιστικές λεπτομέρειες.

imgonline-com-ua-resize-kUrdAH7mB5L4JLCW

Δ. Στεργίου

ΠΗΓΕΣ

www. sansimera.gr

https://www.taxidologio.gr

https://el.wikipedia.org

https://www.culturenow.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης