Ταξίδι όλο μυστήριο

            Μπορεί τα ταξίδια να είναι μια κοινή ανάγκη και μια αγαπημένη δραστηριότητα για όλους τους ανθρώπους, υπάρχουν, όμως, και προορισμοί που περιβάλλονται από μυστήριο, όπως το πασίγνωστο «Τρίγωνο των Βερμούδων». Το «Τρίγωνο των Βερμούδων» είναι ένα σημείο στο δυτικό τμήμα του Ατλαντικού Ωκεανού, όπου λέγεται ότι ένας μεγάλος αριθμός από πλοία και αεροσκάφη έχουν εξαφανιστεί κάτω από μυστηριώδεις και ανεξήγητες συνθήκες. Οι επιστήμονες δεν έχουν, μέχρι και σήμερα, καταλήξει σε μια απόλυτα τεκμηριωμένη εξήγηση γι’ αυτό το φαινόμενο, όμως, υπάρχουν αμέτρητες θεωρίες και απόψεις πάνω σ’ αυτό, καθώς και πολλές έρευνες που ακόμα βρίσκονται σε εξέλιξη.

          Ορισμένες θεωρίες αποδίδουν αυτές τις εξαφανίσεις σε ύπαρξη εξωγήινων και σε τοπική παραφυσική δραστηριότητα. Ωστόσο, η Αμερικανική Ακτοφυλακή υποστηρίζει ότι πιθανότατα πρόκειται για έναν απλό μύθο, καθώς, παρά τις συστηματικές έρευνες, δεν έχει παρατηρηθεί κανένα μεταφυσικό φαινόμενο στην περιοχή. Οι εξαφανίσεις επιστημονικά, αποδίδονται στις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν εκεί σε συνδυασμό και με τους ύφαλους, που δημιουργούν μεγάλα και ισχυρά κύματα. Τα πλοία απειλούνται από τη θαλασσοταραχή αλλά και από υπόγειες σπηλιές και ρεύματα, που ενδέχεται να «ρουφήξουν» τα πλοία μέσα στη θάλασσα.

          Υπάρχουν, όμως, και επιστήμονες, οι οποίοι υποστηρίζουν άλλου είδους θεωρίες και επηρεάζουν τους ανθρώπους. Μια από αυτές, ίσως και η πιο παράξενη, λέει πως τα σκάφη που χάνονται και δε βρίσκονται ποτέ τα συντρίμμια τους, βρίσκονται σε ένα παράλληλο σύμπαν ή σε κάποια άλλη χρονική περίοδο. Η παραπάνω θεωρία βασίζεται στο γεγονός ότι πολλοί πιλότοι, σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες τους, φαίνεται να νιώθουν αποπροσανατολισμένοι στη συγκεριμένη περιοχή και να διανύουν ορισμένες αποστάσεις σε αφύσικα μικρό η μεγάλο χρονικό διάστημα. Γι αυτόν τον λόγο, υπάρχουν καπετάνιοι και πιλότοι, που αποφεύγουν να περάσουν από το «Τρίγωνο των Βερμούδων», με αποτέλεσμα να κάνουν κύκλους πολλές φορές, μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους.

Πηγή

www.el.wikipedia.org

 Δ. Στεργίου

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης