Συνταγές κατά της βαρεμάρας!

pancake

Μια μέρα που είχαν φύγει οι γονείς μου από το σπίτι και είχαμε μείνει με την αδερφή μου μόνες δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Μεγάλη βαρεμάρα… Πέρασαν ώρες και κάποια στιγμή πεινάσαμε. Η αδερφή μου είχε μια τέλεια ιδέα:

-Δε φτιάχνουμε καμιά τηγανίτα; μου είπε.

-Ναι αλλά με τι; Με πραλίνα ή με μπανάνα; τη ρώτησα.

Και επειδή δεν συμφωνούσαμε με τίποτα με τι θα τις κάνουμε, αποφασίσαμε να κάνουμε και τις δύο! Ορίστε οι συνταγές!!

        1) Τηγανίτες με πραλίνα

Υλικά: 200γρ. γάλα, 1 αυγό, 50 ml σπορέλαιο, 1 πρέζα αλάτι, 1κγ βανίλια σε σκόνη ή σιρόπι, 50γρ ζάχαρη κρυσταλλική, 120γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 μπέικιν, 1 κ.σ. βούτυρο, πραλίνα της αρεσκείας σας.

Εκτέλεση: Σε ένα μπωλ βάζουμε τα 6 πρώτα υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε ξανά. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Κάθε φορά πριν προσθέσουμε μια ποσότητα μείγματος, προσθέτουμε στο τηγάνι λίγο από το βούτυρο για να μην κολλήσει η τηγανίτα. Βάζουμε λίγο από το μείγμα στο τηγάνι, βάζουμε μια κουταλιά της σούπας πραλίνα στη μέση και καλύπτουμε με λίγο ακόμα μείγμα. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας αναποδογυρίζουμε την τηγανίτα. Θα χρειαστούν 2-3 λεπτά για κάθε πλευρά. Σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας για να μην καεί η επόμενη τηγανίτα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα που φτιάξαμε.

      2) Τηγανίτες με μπανάνα

Υλικά: 2 μπανάνες, 2 αυγά, 1κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση: Σε ένα μπωλ βάζουμε τις 2 μπανάνες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια βάζουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τελείως. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε στο τηγάνι λίγο από το βούτυρο και  ρίχνουμε το μείγμα. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά για κάθε πλευρά.

Συνοδεύουμε με smoothie μπανάνας-φράουλας!

     3) Smoothie μπανάνας-φράουλας

Υλικά: 1 μπανάνα, 100γρ. φράουλες, 100γρ. γάλα, 100γρ. γιαούρτι, 1κ.σ. μέλι ή ζάχαρη

Εκτέλεση: Πλένω, καθαρίζω και κόβω τα φρούτα. Τα βάζω στην κατάψυξη για μισή ώρα. Αφού κρυώσουν τα φρούτα, τα βάζω με όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάω καλά. Σερβίρω σε δύο ποτήρια.

 Χρύσα Τ.

Top