Ο πραγματικός Άγιος Βασίλης

Κάθε Χριστούγεννα τα παιδιά περιμένουν με ανυπομονησία και προσμονή να έρθει ο Άγιος Βασίλης και να τους φέρει τα αγαπημένα τους δώρα. Τα παιδιά του αφήνουν γάλα και μπισκότα και έρχεται από την καμινάδα ή από το παράθυρο για να αφήσει τα δώρα. Η ερώτηση όμως είναι , υπάρχει στα αλήθεια ο Αι Βασίλης;

Ο Αι Βασίλης που γιορτάζουμε σήμερα με τα κόκκινα ρούχα και τη λευκή γενειάδα ήταν ένα δημιούργημα της εταιρείας αναψυκτικών Coca-Cola, έτσι ώστε να διαφημίσει το προϊόν της. Σήμερα αυτή η φιγούρα έρχεται τα Χριστούγεννα σε μερικές χώρες και την Πρωτοχρονιά σε άλλες. Περισσότεροι  έχουμε την εικόνα ενός μεγαλόσωμου άνδρα, ενώ πιο λίγοι έναν μικροσκοπικό άνδρα που χωράει στις καμινάδες.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει και ο αληθινός Άγιος Βασίλης. Ήταν ένας ψηλός, αδύνατος άνδρας με μαύρα μάτια και γένια ο οποίος ζούσε στην Καππαδοκία. Επιπλέον, ήταν ένας γενναιόδωρος άνθρωπος που έδινε διάφορα δώρα στους συνανθρώπους του που τον είχαν ανάγκη. Τον γιορτάζουμε μέχρι και σήμερα στιην πρώτη Ιανουαρίου, επειδή ήταν η ημέρα της κηδείας του και έλεγαν πως έτσι θα μπει καλά η νέα χρονιά.

Ακόμα και αν πολλοί γνωρίζουν πως ο Άγιος Βασίλης δεν έρχεται στην πραγματικότητα, ανυπομονούν πολύ για τα δώρα τους. Η παράδοση αυτή θεωρώ πως πρέπει να συνεχιστεί και να περάσει από όλες τις γενιές, γιατί είναι κάτι που φέρνει τεράστια χαρά στα παιδιά.

 

πηγή βικιπαίδεια

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης