Η σημασία του δώρου!

Τι πιο ωραίο από το να είσαι γενναιόδωρος!

Αυτές τις ημέρες που όλοι μας ερχόμαστε πιο κοντά και κάνουμε δώρα ο ένας στον άλλο θα ήταν καλό να σκεφτόμαστε αν τα δώρα πρέπει να είναι συμβολικά και συναισθηματικά ή αν πρέπει να είναι κάτι ακριβό.

Τα δώρα (και αυτά που λαμβάνουμε, αλλά και αυτά που χαρίζουμε) είναι ένα μέρος της κουλτούρας μας πλέον,  καθώς αποτελούν έθιμο συνδυασμένο με την εορταστική περίοδο. Το δώρο για τον κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικό, καθώς αυτό που για κάποιον μπορεί να είναι λίγο, μικρό και δεδόμενο για κάποιον άλλο μπορεί να είναι μεγάλο και ξεχωριστό.

Τα δώρα έχουν πολύ βαθύ νόημα για αυτό θα ήταν καλό να αντιληφθούμε την αξία και τη σημασία τους. Το γεγονός ότι προσπαθούμε να μπούμε στην σκέψη κάποιου άλλου, να δούμε τι πιθανόν να του αρέσει και τι θα προκαλέσει ευχαρίστηση και χαρά στον παραλήπτη κάνει αυτή την διαδικασία πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερη.

Οι άνθρωποι μέσω των  δώρων μαθαίνουν την αξία της προσφοράς, χωρίς να περιμένουν απαραίτητα κάποιο αντάλλαγμα. Προσφέροντας δίνουμε χάρα και παίρνουμε ικανοποίηση.  Η προσφορά και η ανταλλαγή δώρων αποτελεί δείγμα ευγένειας και φιλοξενίας και δημιουργεί συναισθήματα αγάπης, χαράς,  αλληλεγγύης, συνεργασίας και κυρίως ανθρωπιάς. Τα δώρα δεν πρέπει να δείχνουν ανωτερότητα και υπεροχή, καθώς ένα ακριβό δώρο σε κάποιον που δεν έχει την δυνατότητα να το ανταποδώσει τον φέρνει σε δύσκολη θέση.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι θα ήταν καλό να μην παραπλανιόμαστε από τις άπειρες διαφημισείς που παρουσιάζουν προϊόντα όπως ρούχα, παιχνίδια και διάφορα μικροπράγματα στις καλοφωτισμένες βιτρίνες των καταστημάτων και των εμπορικών κέντρων ούτε από τα διαφημιστικά φυλλάδια που προσπαθούν να πείσουν τους αγοραστές να κάνουν περιττές και ανούσιες αγορές.

Αυτές τις μέρες πρέπει να σταθούμε στη ζεστασιά που μπορούμε να χαρίσουμε και να δημιουργήσουμε. Να αφήσουμε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη να ζεστάνουν τις ψυχές και τις καρδιές μας και να σκεφτούμε ότι τα πιο πολύτιμα δώρα δεν αγοράζονται. Αλλά μπορούν να χαριστούν απλόχερα από τον ένα άνθρωπο στον άλλο.

bigstock-Extensive-Series-Of-Holiday-Sh-148888682

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης