Το Κορδελιό χθες και σήμερα

Αν μπορούσα να ζήσω στα παλιά χρόνια στην περιοχή μου, θα έβλεπα πολλές διαφορές από το σήμερα.

Στα παλιά χρόνια το Κορδελιό ήταν απέραντες εκτάσεις .Υπήρχαν παντού αλάνες και χωματόδρομοι. Τα σπίτια ήταν μονοκατοικίες και τα μαγαζιά ελάχιστα. Τα αυτοκίνητα ήταν λίγα και οι άνθρωποι μετακινούνταν με γαϊδούρια. Σήμερα το Κορδελιό έχει πάρα πολύ πληθυσμό. Οι άνθρωποι ασχολούνται με διάφορα επαγγέλματα και μένουν σε πολυκατοικίες. Τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους είναι πάρα πολλά και τα μαγαζιά που υπάρχουν, εξυπηρετούν κάθε ανάγκη.

Η καθημερινότητα των ανθρώπων ήταν πολύ διαφορετική από το σήμερα. Οι άντρες πήγαιναν στα χωράφια τους, στη συνέχεια γυρνούσαν στα σπίτια τους για ξεκούραση και μετά πήγαιναν στα καφενεία. Οι γυναίκες από την άλλη, ασχολούνταν με τις δουλειές του σπιτιού. Καθάριζαν και μαγείρευαν, ενώ τα απογεύματα κάθονταν στα πεζούλια με τις γειτόνισσες, έπλεκαν και κουβέντιαζαν. Σήμερα η καθημερινότητα των ανθρώπων στο Κορδελιό, έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό. Άντρες και γυναίκες δουλεύουν, ενώ τις δουλειές του σπιτιού τις μοιράζονται.

Τα παλιά τα χρόνια οι κάτοικοι του Κορδελιού διασκέδαζαν στα πανηγύρια και στις μεγάλες γιορτές. Σήμερα οι περισσότεροι είναι κλεισμένοι στον εαυτό τους και περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους, ασχολούμενοι με το κινητό.

Σήμερα το Κορδελιό είναι ένας σύγχρονος δήμος, που όμως του λείπει η ανεμελιά των παλιών χρόνων.

Από την Αλεξάνδρα Π.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης