O James Rodriguez

Ο Χάμες Δαβίδ Ροντρίγκεζ Ρούμπιο (ισπανικάJames David Rodríguez Rubio, ] γεννήθηκε 12 Ιουλίου 1991), γνωστός και ως Χάμες Ροντρίγκεζ ή με την αγγλική εκφορά του ονόματος του ως Τζέιμς Ροντρίγκεζ, είναι Κολομβιανός ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό και την Εθνική Κολομβίας.

Ξεκίνημα

Ο Rodriguez ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα Ενβιγάδο την οποία βοήθησε να κερδίσει την άνοδο της στην πρώτη κατηγορία, όντας ο δεύτερος μικρότερος Κολομβιανός ποδοσφαιριστής που κάνει επαγγελματικό ντεμπούτο μετά τον Τζον Τζαίρο Μοσκέρα, στην ηλικία των 14 χρόνων.

Η περιοδεία του στην ΡΕΑΛ

Στις 22 Ιουλίου του 2014 ο Ροδρίγες υπέγραψε συμβόλαιο 6 ετών με την Ρεάλ Μαδρίτης, με το κόστος της μεταγραφής να φέρεται να φθάνει περίπου τα 87 εκατομμύρια ευρώ.[9]

Ο Χάμες έκανε το ντεμπούτο του στο ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ στο γήπεδο Κάρντιφ Σίτι Στέιντιουμ εναντίον της Σεβίλλης, στην οποία η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε 2-0. Έπαιξε 72 λεπτά πριν αντικατασταθεί από τον Ίσκο. Στις 19 Αυγούστου, ο Χάμες σκόραρε το πρώτο του γκολ για την Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Ατλέτικο Μαδρίτης στο πρώτο σκέλος του ισπανικού Σούπερ Καπ μπαίνοντας αλλαγή του Κριστιάνο Ρονάλντο στο ημίχρονο. Ο Χάμες έκανε το ντεμπούτο του Τσάμπιονς Λιγκ για τη Ρεάλ στο ο αγώνας της ομάδας άνοιγμα στάδιο εναντίον της ελβετικής Βασιλείας, όπου σκόραρε το τέταρτο γκολ στη νίκη με 5-1. Ο Χάμες τότε θα σκοράρει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα εναντίον της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, όπου προσέφερε επίσης και μία ασίστ, σε μία νίκη με σκορ 8-2. Ο Χάμες σκόραρε σε μια νίκη 4-0 στη Γρανάδα την 1η Νοεμβρίου.

Στον αγώνα εναντίον της Σεβίλλης, στην οποία σκόραρε το πρώτο γκολ, υπέστη κάταγμα στο πέμπτο μετατάρσιο στο δεξί του πόδι. Στη συνέχεια θα χρειαστεί άμεση χειρουργική επέμβαση και θα είναι εκτός δράσης για δύο μήνες. Επέστρεψε στις 5 Απριλίου στο ματς με την Γρανάδα, όπου έδωσε ασίστ σε δύο γκολ, σε αγώνα που έληξε 9-1, πριν αντικατασταθεί στο 60ο λεπτό. Μέρες αργότερα σκόραρε το πρώτο του γκολ μετά το τραυματισμό του κατά της Ράγιο Βαγιεκάνο σε μια νίκη με 2-0.

Αφού έμεινε στον πάγκο στο εναρκτήριο αγώνα της ομάδας του, μια ισοπαλία χωρίς τέρματα εναντίον της Σπόρτινγκ Χιχόν, ο Χάμες έκανε την πρώτη συνεισφορά στην σεζόν κάνοντας man of the match εμφάνιση εναντίον της Ρεάλ Μπέτις, σκοράροντας τόσο με ένα εντυπωσιακό χτύπημα φάουλ και με ένα «ψαλιδάκι», αλλά και δίνοντας μία ασίστ στον Γκάρεθ Μπέιλ.

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2015, κατά τη διάρκεια ενός διεθνούς φιλικού αγώνα, εναντίον του Περού, συγκρούστηκε με τον περουβιανό παίκτη Χουάν Μανουέλ Βάργκας. Αν και αρχικά φάνηκε σε θέση να συνεχίσει, αντικαταστάθηκε από το παιχνίδι προληπτικά. Στις 10 Σεπτεμβρίου, η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε ότι ο παίκτης είχε διαγνωστεί με κάκωση σε μηριαίο μυ και δεν επέστρέψε στη δράση μέχρι τις 13 Νοεμβρίου, σε ένα ξεκίνημα με την Κολομβία σε προκριματικό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 εναντίον της Χιλής, όπου σημείωσε ένα σημαντικό γκολ στις καθυστερήσεις για να κερδίσει η χώρα του την ισοπαλία.

Και τώρα παίζει επίσημα στον ολυμπιακό

Ολυμπιακός

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2022 ο Ολυμπιακός απέκτησε ως ελεύθερη μεταγραφή τον Χάμες Ροδρίγες καθώς έλυσε την συνεργασία του με την Αλ Ραγιάν του Κατάρ και υπέγραψε μέχρι το 2024.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης