Σπιτικά Μελομακάρονα

Υλικά για τη ζύμη

●2 φλιτζάνια του τσαγιού λάδι
●1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
●¾ χυμό πορτοκάλι
●¼ φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ
●2 κουταλιές φλούδες πορτοκάλι
●1 κουτάλι του γλυκού κανέλα
●1 κουτάλι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
●1 κουτάλι του γλυκού σόδα
●1 κιλό αλεύρι
Υλικά για το σιρόπι
●2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
●2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
●2 φλιτζάνια του τσαγιού μέλι

Εκτέλεση συνταγής

1) Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης μέχρι να ομογενοποιηθούν και ύστερα πλάθουμε τη ζύμη σε οβάλ σχήμα.
2) Βάζουμε τα μελομακάρονα σε ένα ταψί, όπου πρώτα έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, και κατόπιν στον φούρνο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αέρα και για 20 λεπτά.
3) Όσο τα μελομακάρονά μας ψήνονται, βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και βράζουμε για 5 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι.
4) Βγάζουμε τα μελομακάρονα από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν τόσο αυτά όσο και το σιρόπι. Κατόπιν, τα βουτάμε στο σιρόπι και  μετά εξαρτάται από εμάς αν θα προσθέσουμε μέλι και τριμμένα καρύδια ή αν θα τα καλύψουμε με σοκολάτα.
Ελπίζουμε τα σπιτικά αυτά μελομακάρονα να σας αρέσουνε!
 Μαρία Γούσια,  Σύλβια Μουσκάι

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης