Οι φυσικές ομορφιές του τόπου μας: Βουνό ή θάλασσα;

Η Κορινθία, με την πλούσια φυσική της ομορφιά, αναδεικνύεται ως ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας. Εκπληκτικά μονοπάτια πεζοπορίας, επιβλητικά βουνά, κοσμοπολίτικες ή ερημικές παραλίες, προσφέρουν πληθώρα επιλογών που θα καλύψουν κάθε γούστο.

Στο νομό μας υπάρχουν πολλά μονοπάτια που βρίσκονται κοντά σε χωριά, μέσα στα δάση ή δίπλα σε παραλίες που αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά του τόπου μας. Το διασημότερο ίσως μονοπάτι είναι το Μυκηναϊκό (μήκος 52 χλμ.) που ενώνει τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης με τις Μυκήνες. Μονοπάτια όμως υπάρχουν και σε πολλά χωριά έχει όπως στο Αγγελόκαστρο, τον Κόρφο, το Σοφικό, την Αλμυρή, το Στεφάνι, την Κλένια και τον Άγιο Βασίλη, ενώ αν σας αρέσει η αναρρίχηση μπορείτε να επισκεφθείτε το αναρριχητικό πεδίο στο Σολομό.

Μπορείτε όμως να τολμήσετε και άλλες αποδράσεις στην ορεινή Κορινθία, λίγο πιο μακρινές, αλλά που θα σας αποζημιώσουν με το παραπάνω. Σας προτείνουμε μία βόλτα στην “Κορινθιακή Ελβετία”, τη λίμνη Δόξα. Η λίμνη Δόξα είναι μια τεχνητή λίμνη απαράμιλλου φυσικού κάλους, σε υψόμετρο 900 μέτρων, στον Αρχαίο Φενεό. Το τοπίο είναι πανέμορφο, εντυπωσιακό και βρίσκεται ανάμεσα σε βουνά και πυκνά δάση. Φτάνοντας στον Φενεό είναι βέβαιο ότι θα αισθανθείτε μικροί μπροστά στο επιβλητικό τοπίο.

Για τους λάτρεις του καλοκαιριού και της θάλασσας, η Κόρινθος προσφέρει πολλές επιλογές. Ήσυχες, οργανωμένες ή μη, κοσμοπολίτικες παραλίες στον Κορινθιακό ή τον Σαρωνικό σας περιμένουν για ξέγνοιαστες στιγμές. Τα Καλάμια, η Ποσειδωνία, τα 5Φ, η παραλία της Ιερατικής και του Κανταρέ είναι κοντινές παραλίες στην πόλη της Κορίνθου, για να κολυμπήσετε ξένοιαστα και να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα. Και που ξέρετε; Μπορεί να έχετε την τύχη να δείτε τα δελφίνια να κολυμπούν κοντά σας!

Ανεξάρτητα από τα ενδιαφέροντα του καθενός, η Κορινθία προσφέρει έναν ισορροπημένο συνδυασμό βουνού και θάλασσας, μαγευτικών τοπίων και φυσικής ομορφιάς που σας περιμένει να την ανακαλύψετε!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης