H πρώτη μας διήμερη στα Άνω Δολιανά

Ευσταθία Ρούπα  & Κατερίνα Σάββα Α1

Μία απρόβλεπτη μέρα του Ιανουαρίου μας ανακοίνωσαν ότι θα πάμε μία εκπαιδευτική εκδρομή που θα διαρκούσε 2 μέρες. Μόλις μας το ανακοίνωσαν  η τάξη βρισκόταν σε μεγάλο πανικό… Ακουγόντουσαν φωνές και πανηγυρισμοί!

Στις 15 Φεβρουαρίου όλοι  κρατούσαν σάκους και βαλίτσες, έτοιμοι για επιβίβαση στα λεωφορεία και αναχώρηση για τον προορισμό μας.  Και στην συνέχεια άρχισε η διαδρομή…

Η πρώτη μας στάση ήταν σε ένα γραφείο πολύ ιδιαίτερο όπου μας μίλησαν για πολλά θέματα. Αυτό που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η αναφορά των υπεύθυνων στις «φόλες» που πολλοί άνθρωποι τοποθετούν στο δάσος με αποτέλεσμα πολλά ζώα να μολύνονται και να πεθαίνουν. Για αυτό το λόγο υπάρχουν ειδικά  σκυλιά για να εντοπίζουν τις φόλες.

Στη συνέχεια μπήκαμε στο λεωφορείο με προορισμό την λιμνοθάλασσα του Μουστού. Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση διότι είδαμε με τα κιάλια και το τηλεσκόπιο τις πάπιες και τα ασπρόμαυρα πουλιά. Πιο δίπλα είδαμε  και  μια  μικρή λιμνούλα με μεγάλα και μικρά ψάρια.

Αργότερα φύγαμε και πήγαμε σε μια ταβέρνα για να φάμε. Η θέα ήταν πανέμορφη και μας σέρβιραν μετά από λίγη ώρα. Το τραπέζι ήταν πολύ ωραίο… αν και δεν έχει σημασία τι είχε  το τραπέζι αλλά ποιους είχε εκεί. [τα παιδιά ].

Μετά ανεβήκαμε το βουνό με τα πόδια και φτάσαμε στα ξύλινα σπιτάκια. Εκεί είδαμε ίχνη από πατημασιές αγριογούρουνων κάτω από τις πυκνές βελανιδιές του δάσους.

Επόμενος προορισμός μας ήταν η Παναγία Μαλεβή.

Τέλος, επισκεφθήκαμε το Ναύπλιο, φάγαμε παγωτό και στην συνέχεια πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.

Περάσαμε πολύ ωραία και ελπίζουμε να ξαναπάμε.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης