Η Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας στη Ρουμανία

Το κολάζ φωτογραφιών επιμελήθηκε η Ματίνα Παπαθανασίου, μαθήτρια της Γ Γυμνασίου

Η Ματίνα Παπαθανασίου και ο Αργύρης Πλιάτσιος, μέλη της συντακτικής ομάδας της ηλεκτρονικής εφημερίδας μας που συμμετείχαν στην εκπαιδευτική επίσκεψη στη Ρουμανία, καταθέτουν τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις τους!

Ματίνα Παπαθανασίου

Μια πραγματικά υπέροχη εκδρομή πραγματοποίησε το σχολείο μας στην όμορφη Ρουμανία, με την καταπράσινη φύση και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά!

Αρχικός προορισμός μας ήταν το Βουκουρέστι, η πρωτεύουσα της χώρας, που ξεχωρίζει για τα αξιοθέατα και τα μνημεία του. Η βραδινή βόλτα στο κέντρο ήταν μια ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία με την ιδιαίτερη αυτή πόλη! Η επίσκεψη στο «Παλάτι του Λαού» που στεγάζει το Κοινοβούλιο της Ρουμανίας, το βασικότερο αξιοθέατο και έπειτα στο ελληνικό σχολείο «Αθηνά», που μας επιφύλαξε θερμή υποδοχή, ήταν κάποιες από τις ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που ακολούθησαν.

Συναρπαστική ήταν η περιπλάνηση στο κάστρο Peles στην επαρχία Sinaia, που αποτελεί ένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα της χώρας, και φυσικά στο επιβλητικό κάστρο, γνωστό ως Κάστρο του Δράκουλα, όπου πήραμε μια γεύση από την πιο ανατριχιαστική ιστορία στον κόσμο! Δε θα μπορούσε να λείπει μια περιήγηση στη μεσαιωνική πόλη Brașov, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ρουμανίας, με τα όμορφα καφέ, τα μοντέρνα εστιατόρια, τις αγορές τοπικών προϊόντων, τα μουσεία και τα πάρκα.

Ήταν ένας υπέροχος προορισμός και σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστος!

Το κολάζ φωτογραφιών επιμελήθηκε η μαθήτρια, Ματίνα Παπαθανασίου

Το κολάζ φωτογραφιών επιμελήθηκε η μαθήτρια, Ματίνα Παπαθανασίου

Αργύρης Πλιάτσιος

Η εκπαιδευτική εκδρομή που διοργανώθηκε τη φετινή χρονιά στο σχολείο μας με προορισμό τη Ρουμανία, ενθουσίασε όλους τους μαθητές που συμμετείχαμε σ’ αυτή, καθώς εκεί είδαμε πρωτόγνωρα και διαφορετικά πράγματα από αυτά που είχαμε συνηθίσει. Όλα τα αξιοθέατα στα οποία περιηγηθήκαμε μας φάνηκαν εξωπραγματικά και θεόρατα, αφού οι περισσότεροι δεν είχαμε δει κάτι παρόμοιο. Ωστόσο, ήταν όλα τόσο λαμπρά και αξιοσημείωτα που μας άφησαν άφωνους. Ακόμη, διαπιστώσαμε ότι η ζωή εκεί είναι αρκετά διαφορετική σε σχέση με αυτή της Ελλάδας, αλλά είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε έναν άλλο πολιτισμό, διαφορετικές νοοτροπίες και συνήθειες που μας άρεσαν. Γενικά, ζήσαμε άπειρες εμπειρίες οι οποίες σίγουρα θα μας μείνουν αλησμόνητες και ελπίζουμε να μας δοθεί η ευκαιρία να βιώσουμε ξανά μία παρόμοια απόδραση.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης