5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης Σχολείο – Πρεσβευτής για το SAFER INTERNET!

safer1

Από τους Μυρτώ Βαριάμη, Βασιλεία Γιαγτζόγλου, Μελπομένη Δεληγιάννη, Απόστολο Μυλοπτέρη

     Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι το 5ο Γυμνάσιο, το γυμνάσιο απ’ όπου προερχόμαστε, ανακηρύχτηκε Σχολείο – Πρεσβευτής για το SAFERINTERNET. Σπεύσαμε να το επισκεφθούμε και να ενημερωθούμε από τα παιδιά και τους υπεύθυνους καθηγητές για τις δράσεις τους. Η δουλειά που έχουν να παρουσιάσουν είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και χρήσιμη. Φιλοξενούμε κάποιες μόνο δράσεις τους και τους καλούμε να αρθρογραφούν στην εφημερίδα μας, όποτε θέλουν σχετικά με αυτό ή άλλο θέμα. Εξάλλου, με τη μετάβασή τους στο 5ο Λύκειο αυτοί θα αποτελέσουν τους μελλοντικούς δημοσιογράφους  μας.

    Στα παιδιά του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, δόθηκε η ελευθερία να εργαστούν όπως εκείνα ήθελαν. Για παράδειγμα φτιάχνοντας βίντεο για τον εκφοβισμό μέσω κοινωνικών δικτύων αλλά και τον τρόπο ορθής δημιουργίας λογαριασμών, γράφοντας ποιήματα και δημιουργώντας λογότυπα τα οποία εκτυπώθηκαν σε μπλούζες, σελιδοδείκτες, κούπες, καρτέλες και mousepads. Στις 11 Φεβρουαρίου, ημέρα της ασφάλειας του διαδικτύου οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου παρουσίασαν σε εκείνους της πρώτης τάξης τις εργασίες τους έχοντας μεγάλη απήχηση. Επίσης συμπληρώθηκε ερωτηματολόγιο από όλα τα παιδιά και έγινε προβολή ταινίας αναφορικά με το CyberBullying.

   Κατά τη διάρκεια της προβολής των εργασιών των μαθητών είχαμε τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε μαζί τους, ώστε να ακούσουμε και τη δική τους άποψη.        «Ήταν μια ιδέα της κας Κρητικού, της κας Θωμαΐδου και της κας Βασιλείου. Ασχοληθήκαμε με μία ποικιλία εργασιών και μέσω εκείνων μάθαμε πολλά πράγματα για το διαδίκτυο και τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτό. Μάλιστα, μέσω της ασχολίας μας με το αντικείμενο γίναμε πιο προσεκτικοί και προσπαθούμε να συμβουλέψουμε τους φίλους μας για οτιδήποτε ενδέχεται να συμβεί μέσω της λανθασμένης χρήσης του Ίντερνετ», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

    Τέλος, μας πρόβαλαν τα βίντεο, αλλά και ένα ποίημα γραμμένο από μαθήτρια του σχολείου. Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως αποδείχθηκαν αρκετά ενδιαφέροντα και αξίζει μελλοντικά να κοινοποιηθούν σε ιστοσελίδες, ώστε να φανεί πως υπάρχουν άτομα κάθε ηλικίας τα οποία ασχολούνται ενεργά με την ασφάλεια του διαδικτύου για μία καλύτερη ζωή, δίχως CyberBullyingκαι γνωριμίες με επικίνδυνους αγνώστους.

                                                                                Έργα των μαθητών του 5ου Γυμνασίου

 safer2

Σχολιάστε

Top