OSCARS 2014

oscar

Από τους Μαρία Κακαβούλια, Ιωάννα Λάγου, Ευφροσύνη Αγγελοπούλου, Αλέξανδρο Κουβαλάκη 

     Τα Όσκαρ ή τα Βραβεία Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που είναι και η επίσημη ονομασία τους είναι τα σημαντικότερα κινηματογραφικά βραβεία. Απονέμονται από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η οποία το 2009 αριθμεί περίπου 6000 μέλη με δικαίωμα ψήφου. Η πρώτη απονομή τους έγινε στις 16 Μαΐου του 1929 στο ξενοδοχείο «Ρούσβελτ» στο Χόλιγουντ. Η ιδέα ανακοινώθηκε το 1927 από τον Λούις Μάγερ και αυτό γιατί ήθελε να δώσει μια ιδιαίτερη αίγλη αλλά και να προκαλεί το ενδιαφέρον του κοινού για τις κινηματογραφικές ταινίες.

    Η 86η Απονομή των Βραβείων της Ακαδημίας Κινηματογράφου, γνωστά κυρίως ως Βραβεία Όσκαρ, τίμησε τις καλύτερες ταινίες του 2013 και πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαρτίου 2014. Οικοδέσποινα της βραδιάς ήταν για δεύτερη φορά η Έλεν Ντι Τζένερις.

   Στη λαμπερή βραδιά των Oscarsπολλές ήταν οι υποψηφιότητες που διεκδικούσαν τα βραβεία, όμως μόνο μερικές κατάφεραν να ξεχωρίσουν.

Η λίστα των κυριότερων φετινών Όσκαρ

Καλύτερης ταινίας: «12 χρόνια σκλάβος» του Στιβ Μακουίν

Σκηνοθεσίας: Αλφόνσο Κουαρόν («Gravity»)

Α” ανδρικού ρόλου: Μάθιου Μακόναχι («DallasBuyersClub»)

Α” γυναικείου ρόλου: Κέιτ Μπλάνσετ («Θλιμμένη Τζάσμιν»)

Β” ανδρικού ρόλου: Τζάρεντ Λέτο («DallasBuyersClub»)

Β” γυναικείου ρόλου: Λουπίτα Νιόνγκο («12 χρόνια σκλάβος»)

Πρωτότυπου σεναρίου: Σπάικ Τζόουνζ («Δικός της»)

Κοστουμιών: Κάθριν Μάρτιν («Ο υπέροχος Γκάτσμπυ»)

Τραγουδιού: Κρίστεν Άντερσον Λόπεζ, Ρόμπερτ Λόπεζ για το «Letitgo» («Ψυχρά κι ανάποδα»)

Ξενόγλωσσης ταινίας: «Η τέλεια ομορφιά» του Πάολο Σορεντίνο

Animation: «Ψυχρά κι ανάποδα» των Κρις Μπακ, Τζένιφερ Λι

Ντοκιμαντέρ: «20 FeetfromStardom» του Μόργκαν Νέβιλ

Τα μηνύματα της βραδιάς

    Ο 42χρονος ηθοποιός, JaredLeto  που κέρδισε το Όσκαρ Β΄Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «DallasBuyersClub», ανέβηκε στη σκηνή και πραγματικά τα «έδωσε» όλα, κάνοντας αναφορά στις δύσκολες ώρες που περνάνε Ουκρανία και Βενεζουέλα:

«Σε όλους τους ονειροπόλους αυτού του κόσμου απόψε, που μας βλέπουν από μέρη όπως η Ουκρανία και η Βενεζουέλα, θέλω να πω πως είμαστε εδώ, και όσο εσείς παλεύετε ώστε να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα και να ζήσετε το αδύνατο, σας σκεφτόμαστε».

Παράλληλα αναφέρθηκε και σε όσους «έφυγαν» ή «παλεύουν» με το AIDS.

Οι καλοντυμένοι και κακοντυμένοι της βραδιάς

Μπορεί οι Χολιγουντιανοί σταρ να ξεχώρισαν με το ταλέντο τους στα Όσκαρ, τι γίνεται όμως με το στιλ τους;

     Ο JaredLetoπαρά το Όσκαρ που κέρδισε, δεν κατάφερε να κερδίσει και τις εντυπώσεις μας με τις στιλιστικές του επιλογές, σε αντίθεση με τον Leonardo  DiCaprio. Εκθαμβωτική ήταν και η παρουσία της CateBlanchett, σε αντίθεση με τη JuliaRobertsη οποία δεν μας κίνησε το ενδιαφέρον.

Τα  πειράγματα των σταρ:

    Τι κι αν φόρεσαν τα καλά τους  και πόζαραν στο κόκκινο χαλί  όλο λάμψη. Οι αστέρες του Χόλιγουντ  δε μπόρεσαν να αντισταθούν στην  πίτσα που παρήγγειλε η παρουσιάστρια  Έλεν Ντε Τζενέρις και «πιάστηκαν» από το φακό να απολαμβάνουν λαχταριστά κομμάτια.

     Οι σταρ καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς ανέβαζαν φωτογραφίες στο twitterHΕλεν ντε Τζενέρις είχε τη φαεινή ιδέα να καλέσει γύρω της όλους τους A-listersτου Χόλιγουντ για μία αυτοφωτογράφιση (selfie) από τον Μπράντλεϊ Κούπερ. Το αποτέλεσμα; Το πιο δημοφιλές tweetόλων των εποχών με εκατοντάδες χιλιάδες retweets. 

Σχολιάστε

Top