5ο εν δράσει

Μετά τις μεγάλες επιτυχίες των υποψηφίων μας στις πανελλήνιες εξετάσεις του Μαΐου 2013, που μας γέμισαν χαρά και περηφάνια για τους μαθητές μας,  πλούσια αναδεικνύεται και φέτος η δράση του 5ου Γενικού  Λυκείου Μυτιλήνης.

   Θεατρικές παραστάσεις πλαισίωσαν τις σχολικές εκδηλώσεις  για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου  και της 17ης  Νοεμβρίου. Οι μαθητές της Β΄ Λυκείου καταχειροκροτήθηκαν στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με τη γιορτή που παρουσίασαν.

   Κορυφαία ήταν η θεατρική παράσταση «Το καφενείον η Ελλάς» του Δημήτρη Μαριόλη κατά την οποία οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου (παρά το φόρτο των μαθημάτων τους), τιμώντας τη μνήμη του Πολυτεχνείου έδειξαν θεατρικό μεράκι και ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στη μικρή μας σκηνή, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Επίτιμοι καλεσμένοι μας  οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης σε μια πρώτη γνωριμία με το μελλοντικό σχολείο τους.

  Αλλά, μεγάλες ήταν και οι επιτυχίες των μαθητών του 5ου ΓΕΛ, καθώς τρεις μαθητές μας, ο Αλέξανδρος  Κουβαλάκης και η Μαίρη Σάκκη της Β’ Λυκείου και ο Θεολόγος Καπετανέλλης της Γ’ Λυκείου με τις γραπτές τους επιδόσεις διακρίθηκαν και επιλέχθηκαν  με άλλα είκοσι ένα παιδιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην ημερίδα του Euroscola, που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο στο Ευρωκοινοβούλιο, τον Οκτώβριο. Άλλοι έξι μαθητές της Β΄ Λυκείου μας διεκδικούν τη συμμετοχή τους στην ημερίδα Euroscola του Μαρτίου 2014. Παιδιά, το Ευρωκοινοβούλιο σας περιμένει!

  Την ίδια στιγμή τέσσερα προγράμματα ξεκίνησαν από την αρχή της χρονιάς. Οι μαθητές της Α’ και Β΄ Λυκείου έδειξαν μαζικό ενδιαφέρον. Πολλοί οι καθηγητές που συνεργάζονται για να προκύψει θετικό αποτέλεσμα με ενδιαφέροντα θέματα. Οι τίτλοι των προγραμμάτων τα λένε όλα: «Φιλτράροντας τον κόσμο μας μέσα από φωτογραφίες», «Η Λέσβος των κατακτητών», «Περιβάλλον και μνημεία» και τέλος «Έκδοση σχολικής εφημερίδας».

  Ειδικά το τελευταίο είναι ένα μεγάλο εγχείρημα που, όμως, μας ενθουσίασε αμέσως. Πολλοί «εκκολαπτόμενοι» νέοι δημοσιογράφοι φιλοδοξούν να γεμίσουν τις στήλες της εφημερίδας μας, που περιμένουμε ότι θα παγιωθεί στις συνειδήσεις μας και θα ενισχύσουμε όλοι οι μαθητές, οι καθηγητές και οι γονείς ως αναγνώστες της.

    Μην παραλείψουμε: τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που θα παρακολουθήσουμε τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στο σχολείο μας, όπου για μια ακόμη φορά (είμαστε σίγουροι) θα απολαύσουμε πηγαία θεατρικά ταλέντα και το Χριστουγεννιάτικο πάρτυ μας σε καφετέρια της πόλης μας την ίδια μέρα! Ενημερωθείτε από τις αφίσες και ελάτε να διασκεδάσουμε… 

     Παιδιά κρατάτε γερά! Δουλειά – μεράκι – αισιοδοξία – πρωτοτυπία ας είναι το σύνθημά μας.

Καλές αναγνώσεις !

Από τη συντακτική ομάδα

Απο την θετρική παράσταση για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Από την θεατρική παράσταση για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Σχολιάστε

Top