Ταξίδι στον κόσμο

                                                          Της Χριστίνας Χατζηγιάννη

    Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν μέρη που αξίζει να επισκεφτούμε. Σε κάθε άνθρωπο αρέσουν διαφορετικά πράγματα και γι’ αυτό ανάλογα με τις προτιμήσεις του επιλέγει τα μέρη που θα ταξιδέψει. Σε όσους λοιπόν αρέσει η καλοπέραση, η αρχιτεκτονική,  η μόδα,  και τα πολλά αξιοθέατα η Βαρκελώνη είναι ένα μέρος που αξίζει να επισκεφτείτε!

Σήμερα η Βαρκελώνη είναι μια από τις πιο επιθυμητές πόλεις για τουρισμό του Σαββατοκύριακου στην Ευρώπη και διαθέτει καλή ποιότητα ζωής. Πλούσια πολιτιστική ζωή (παιδιά της πόλης είναι ο Σαλβαδόρ Νταλί, ο Αντόνι Γκαουντί και για ένα διάστημα και ο Πάμπλο Πικάσσο), μεσογειακό κλίμα, πολλά μπαρ και  καλά κλαμπ και μερικά πολύ καλά μουσεία .

Αρχικά για τους φιλάθλους του ποδοσφαίρου, στην Βαρκελώνη υπάρχει το γνωστό Καμπ Νου Στάδιο που πραγματικά αξίζει να δει κανείς! Αποκλείεται να πάτε στην Βαρκελώνη και να μην δείτε τον γιγαντιαίο Ρωμαιοκαθολικό ναό Sagrada Familia. Το έργο κατατεθέν του διάσημου αρχιτέκτονα Antoni Gaudí κατασκευάζεται ακόμα από το 1882 και δεν αναμένεται να τελειώσει τουλάχιστον πριν το 2026. Το πάρκο του Guell βρίσκετε στον λόφο «el Carmel» και είναι άλλο ένα έργο του αρχιτέκτονα Antoni Gaudí. O Gaudí εκτός από το ναό και το πάρκο έφτιαξε και διάφορα σπίτια στους πλούσιους της εποχής. Σήμερα αυτά τα σπίτια έχουν γίνει αξιοθέατα της πόλης. Το Μοναστήρι των Βενεδικτίνων μοναχών είναι επίσης ένα τρομερό αξιοθέατο αν και σε όσους φοβούνται τα ύψη δεν θα το συνιστούσα.

Αξίζει, επίσης,  να περπατήσει κανείς στην Παραλία Μπαρτσελονέτα και στον Πεζόδρομο Ράμπλα. Ακόμα, μερικά αξιοθέατα  είναι το Ολυμπιακό Χωριό Βαρκελώνης, το Ενυδρείο Βαρκελώνης, το Μνημείο του Κολόμβου,  το Μουσείο του Πικάσο κ.λπ. Όσο για τους φίλους των ηλεκτρονικών στην Βαρκελώνη υπάρχουν δυο Apple-Stores.

Ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος να επισκεφτείς όλα αυτά  τα αξιοθέατα  είναι να πάρεις το  διώροφο λεωφορείο πολλαπλών στάσεων με την ανοιχτή οροφή!  Είναι δύσκολο να μην γίνει αναφορά στο φαγητό της Βαρκελώνης, με την καταλανική κουζίνα να είναι πολύ δημοφιλής εντός και εντός συνόρων, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι πολλά εστιατόρια της πόλης έχουν λάβει διεθνείς διακρίσεις.

Οι τιμές γενικά είναι λίγο υψηλές αλλά αξίζει τον κόπο να ζήσει κανείς αυτή την εμπειρία!

 

barca

 

 

 

Σχολιάστε

Top