Θερινά Σινεμά

Των  Κακαβούλια Μαρίας και Λάγου Ιωάννας

 Ο θερινός κινηματογράφος άκμασε, άνθισε και έγινε θεσμός σε χώρες και περιοχές με παρατεταμένη καλοκαιρία και γενικά ήπιο κλίμα. Για παράδειγμα στις μεσογειακές χώρες.

Ο τυπικός θερινός κινηματογράφος είναι ένας πραγματικός κήπος. Λουλούδια, παρτέρια, αγιόκλημα και βασιλικός, δημιουργούν ένα ευωδιαστό, ευχάριστο περιβάλλον. Το χαλίκι δεσπόζει ως δάπεδο για να αποφεύγεται η σκόνη που  δημιουργεί το χώμα. Μια παγωμένη γρανίτα, ένα δροσερό αναψυκτικό, ένα σάντουιτς και οπωσδήποτε ένα σακουλάκι πασατέμπο και ο φίλος του κινηματογράφου περνάει ένα ευχάριστο βράδυ.

Πολλοί λόγοι υπάρχουν για να προτιμήσετε τον θερινό κινηματογράφο

Ο ανοιχτός χώρος, η αίσθηση ελευθερίας, ο τοπικός χαρακτήρας, οι χαμηλές τιμές, η ποικιλία ταινιών, οι αναμνήσεις για το μέλλον.

Στο νησί μας υπάρχουν αρκετά θερινά σινεμά που θα μπορούσατε να επισκεφθείτε:

Στη Μυτιλήνη, το αρχοντικό Γεωργιάδη, θαυμάσιος χώρος και μέχρι πρότινος με δωρεάν προβολές ταινιών. Αν και κάποια προβλήματα δεν επέτρεψαν να λειτουργήσει πέρυσι, θέλουμε να ελπίζουμε ότι φέτος θα ξεπεραστούν.

Στην Καλλονή και στο Μόλυβο, σύγχρονα θερινά σινεμά πραγματοποιούν προβολές καινούριων ταινιών. Αξίζει πράγματι να τα γνωρίσουμε!!!

 

cinema

Σχολιάστε

Top