1ο Βραβείο στις ΕΝΤΥΠΟ- σεις στον 2ο Ετήσιο Διαγωνισμό Μαθητικού Εντύπου

1ο Βραβείο στις ΕΝΤΥΠΟ- σεις
στον 2ο Ετήσιο Διαγωνισμό Μαθητικού Εντύπου

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση του «2ου Ετήσιου Διαγωνισμού Μαθητικού Εντύπου» στον οποίο συμμετείχαν σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του Βορείου Αιγαίου, με έντυπα που εκδόθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του προηγούμενου σχολικού έτους και μέχρι το μήνα Μάιο 2014.
Στην κατηγορία των Λυκείων θριαμβεύσαμε εμείς, αφού δόθηκε το 1ο βραβείο στο μαθητικό έντυπο «ΕΝΤΥΠΟ-σεις», του 5ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης «Βενιαμίν ο Λέσβιος, όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, που έκρινε ότι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός τέτοιου πνευματικού έργου απαιτεί αρκετές ώρες προσωπικής και ομαδικής εργασίας, ενώ ταυτόχρονα εμπεριέχει συνδυασμό ικανοτήτων, δεξιοτήτων, πολύπλευρης ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων.
Σκοπός του εν λόγω διαγωνισμού υπήρξε η ανάδειξη και επιβράβευση των μαθητικών εντύπων που παρήχθησαν από τους μαθητές πολλών σχολικών μονάδων της Περιφέρειάς Βορείου Αιγαίου με τη συνδρομή και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών. Κριτήρια αξιολόγησης αποτέλεσαν η πρωτοτυπία, η δημιουργικότητα, η ποικιλία της ύλης, η τήρηση των κανόνων αισθητικής, η ενασχόληση με καίρια κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα, η καλή χρήση της γλώσσας κ.ά.

Στην κατηγορία των Λυκείων δόθηκε:
1ο βραβείο στο μαθητικό έντυπο «ΕΝΤΥΠΟ-σεις», του 5ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης «Βενιαμίν ο Λέσβιος».
2ο βραβείο στο μαθητικό έντυπο «ΤΑΡ-ΑΞΙΕΣ», του ΕΠΑΛ Μούδρου Λήμνου
3ο βραβείο στο μαθητικό έντυπο «ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ», του Πρότυπου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Για την κατηγορία ηλεκτρονικής εφημερίδας βραβείο έλαβε:
το Ηλεκτρονικό έντυπο «Μακρύ σοκάκι» (4ο τεύχος), του Λυκείου Πολιχνίτου Λέσβου.
Αντίστοιχα βραβεία έλαβαν στην κατηγορία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημοτικά του Βορείου Αιγαίου.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράστηκαν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, προς τον εκδοτικό οίκο «Αιολίδα» και τις τοπικές εφημερίδες «ΕΜΠΡΟΣ», «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ» και «ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ» από τη Λέσβο, «ΠΟΛΙΤΗΣ» και «ΑΛΗΘΕΙΑ» από τη Χίο και «ΣΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ» από τη Σάμο, οι οποίοι με τα έπαθλα και τη στήριξή τους χάρισαν προστιθέμενη αξία και αίγλη στο θεσμό.
Θερμά συγχαρητήρια εκφράστηκαν από την περιφερειακή διευθύντρια σε όλους τους μαθητές των σχολικών μονάδων Βορείου Αιγαίου οι οποίοι έλαβαν μέρος στο Διαγωνισμό Μαθητικού Εντύπου Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου. Συγχρόνως αξιέπαινο θεωρείται και το έργο των επιμελούντων εκπαιδευτικών, οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον για την παροχή πλούσιας κοινωνικής μόρφωσης.
Οι μαθητές μας απέδειξαν ότι κάθε φορά που τους δίνονται ερεθίσματα για δημιουργία και αυτενέργεια, εργάζονται με ζήλο και ξεχωρίζουν.

brabeio2
βραβειο

Σχολιάστε

Top