Σινεμά

Σινεμά

Σινεμά
Όταν δύο μεγάλες αγάπες, το σινεμά και ο χορός, συνδυάζονται το αποτέλεσμα μάς ενθουσιάζει!
Ζωή Σοάρες, Σταυρούλα Τζιτζίνα, Έφη Τζερεμέ, Γεωργία Τσουμπανέλλη

Εβδομάδα κινηματογραφικού χορού διανύουμε με αφορμή το Step up Revolution 4 και γι΄ αυτό ας κάνουμε μια αναδρομή στις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες χορού:

35 χρόνια πριν ο John Travolta αποθεώθηκε και ως βασιλιάς της Disco, μέσα από τον χαρακτήρα του Τόνυ. Ο Τόνυ συστήθηκε στο κοινό μέσα από την ταινία Saturday Night Fever, η οποία έγινε σήμα κατατεθέν της εποχής. Οι δε χορευτικές φιγούρες του Travolta υπό τους ρυθμούς της Disco έκαναν πάταγο και έμειναν στην ιστορία.
B-GIRL, ταινία χορού που σκηνοθετήθηκε το 2009. Η ταινία βασίζεται στις χορευτικές ικανότητες της πρωταγωνίστριας, η οποία κατοικεί με την μητέρα της στο Brooklyn. Η λεγόμενη πρωταγωνίστρια Julie μαζί με την κολλητή της φίλη πηγαίνουν
σε πάρτι φίλων τους και ξαφνιάζονται από μια επίθεση που τους έγινε.
Το αποτέλεσμα ήταν ο θάνατος της αδερφικής της φίλης και ο άσχημος τραυματισμός του χεριού της Julie. Ο έμπιστος γιατρός της τής απαγόρευσε το χορό για πάντα, κάτι που η Julie αρνιόταν να το δεχτεί, καθώς ο χορός ήταν το πάθος της… Ετοιμοπόλεμη όπως ήταν η πρωταγωνίστρια κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να χορέψει με την χορευτική ομάδα της.

Step up 4. Αρνούμενος να εγκαταλείψει το όνειρο, o Sean μένει στο Λος Άντζελες. Όταν ακούει για ένα επερχόμενο διαγωνισμό χορού στο Λας Βέγκας, o oποιος θα μπορούσε να είναι η ευκαιρία της ζωής του, συνεργάζεται με τον Moose (Adam Sevani) και την Andie (Briana Evigan) για να συγκεντρώσει ένα νέο πλήρωμα χορού, προκειμένου να κερδίσει το διαγωνισμό.
Είναι σίγουρο ότι όποια ταινία και αν επιλέξετε θα σας ενθουσιάσει!!!

σινεμασινεμα

Σχολιάστε

Top