Καλοκαιρινές στιγμές…

Καλοκαιρινές στιγμές…
στον κόσμο και στο νησί μας
Μια μικρή γεύση από τον κόσμο και από το νησί μας

Διακοπές στα πάρκα της Disney
Της Ιωάννας Ανιτσάκη
Σύμφωνα με έρευνες ο φετινός πιο δημοφιλής προορισμός του καλοκαιριού αποδείχτηκε πως είναι τα πάρκα της Disney (το πρώτο στη λίστα ήταν το πάρκο στη Florida, εννοείται το Παρίσι και της California). Γιατί είναι όμως αυτά τα πάρκα τόσο ξεχωριστά που ξεπερνάνε σε επισκεψιμότητα ακόμα και τα πιο μεγάλα και γνωστά μουσεία του κόσμου;

Όραμα για τον Disney ένας κόσμος για μικρά και …..μεγάλα παιδιά

Για να απαντηθεί αυτή η ερώτηση πρέπει να μοιραστούμε το όραμα του Walt Disney. « Ένα όραμα για ένα μέρος όπου τα παιδιά και οι γονείς θα μπορούσαν να διασκεδάσουν μαζί.». Όσο ο Walt ονειρευόταν ένα μαγικό πάρκο, τόσο πιο ευφάνταστο έγινε. Και η Disneyland αυτό είναι: ένα μαγικό μέρος για άτομα κάθε ηλικίας, όπου μπορούν να γνωρίσουν τους ήρωες της παιδικής τους ηλικίας, να περάσουν αξέχαστες στιγμές και να δημιουργήσουν καινούριες αναμνήσεις με της οικογένειές τους.
Καθημερινά εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται αυτά τα πάρκα σε όλο τον κόσμο. Το 2013, 16.20 εκατ. άτομα επισκέφθηκαν την Disneyland.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Disney που χαρίζει κάθε μέρα χαμόγελα σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και που μας κάνει αν ξεχνάμε έστω και για λίγο την καθημερινότητά μας, χαρίζοντάς μας αναμνήσεις, τις οποίες δεν ξεχνάμε ποτέ.

Βeach street festival
Του Γιώργου Σωτηρχέλλη
Αυτό το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας ένα φεστιβάλ μουσικής και γκράφιτι, το beach street festival. Μουσικοί, DJs και καλλιτέχνες γκράφιτι από όλη την Ελλάδα και ορισμένοι από άλλες ευρωπαϊκές χώρες συγκεντρώθηκαν στην πόλη της Μυτιλήνης για το τριήμερο φεστιβάλ.
Πολλοί από αυτούς γνωστοί στο ευρύ κοινό, όπως ο Εισβολέας και ο 12ος Πίθηκος, καθώς και οι Βήτα Πείς, ένα από τα σημαντικότερα crews της ελληνικής ραπ σκηνής. Πάνω από 2000 άτομα ταξίδεψαν στο νησί μας για να παρακολουθήσουν το γεγονός, κάτι που αποτελεί σημαντική τόνωση στον τουρισμό της Μυτιλήνης.
Τα περισσότερα live πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του κάστρου. Όσον αφορά το γκράφιτι, οι αλλαγές στην πόλη μας είναι εμφανείς. Η γκρίζα και άχαρη Μυτιλήνη γέμισε χρώμα και ομορφιά χάρη στους καλλιτέχνες, που μας δείχνουν τη μετάβαση από τις τοιχογραφίες του Θεόφιλου στο σύγχρονο τρόπο ζωγραφικής σε τοίχους.
diak4

καλοκαιρινες διακοπες

Σχολιάστε

Top