Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τι καλύτερο από μια ωραία Χριστουγεννιάτικη ταινία για να σας βάλει στο κλίμα. Σας παρουσιάζουμε μερικές από τις καλύτερες!

 

Ο Ψαλιδοχέρης (1990)

psalidoxeris

 Ο Ψαλιδοχέρης, μία αμερικάνικη αισθηματική κομεντί παραγωγής 1990 σε σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον και με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ. Όλα ξεκίνησαν ένα βράδυ Χριστουγέννων, όπου μια γιαγιά εξηγεί στην εγγονή της το λόγο που κάθε χρόνο χιονίζει στην πόλη τους τα Χριστούγεννα. Η ιστορία αφορά την ύπαρξη  ενός ιδιαίτερου νεαρού, του Έντουαρντ, που έχει ψαλίδια για χέρια και αποτελεί δημιούργημα ενός παλιού εφευρέτη της πόλης. Λόγω θανάτου, ο εφευρέτης δεν κατόρθωσε να τελειοποιήσει το δημιούργημά του κι έτσι ο Ψαλιδοχέρης, ανολοκλήρωτος μένει μόνος σε μια έπαυλη στο βουνό. Κάποια μέρα όμως, μία πωλήτρια καλλυντικών, η Πεγκ Μπογκς τον επισκέπτεται  και αναγνωρίζοντας την καλοσύνη του Έντουαρντ, αποφασίζει να τον πάρει σπίτι της. Εκεί, ο Έντουαρντ, ερχόμενος σε επαφή με τους γείτονες και την καινούργια του ζωή, ερωτεύεται την Κιμ, κόρη της Πεγκ , όμως σύντομα βρίσκεται σε μπελάδες, εξαιτίας της ενοχοποίησής του για ληστεία.

 

TokyoGodfathers(2003)

tokyo

Οι νονοί του Τόκυο, μία γιαπωνέζικη ταινία κινουμένων σχεδίων, παραγωγής 2003.Τρεις άστεγοι πολίτες την ημέρα των Χριστουγέννων στο Τόκυο καλούνται να συνεργαστούν, παρά τις διαμάχες μεταξύ τους, για τη φροντίδα και αναζήτηση των γονιών ενός εγκαταλελειμμένου μωρού δίπλα στα σκουπίδια. Το δύσκολο παρελθόν όλων τους, τους δένει συναισθηματικά με την υπόθεση και έτσι γυρνώντας από γωνία σε γωνία την πόλη και χωρίς την οικονομική δυνατότητα για να καλύψουν τις ανάγκες του μωρού, οι τρεις τους μπαίνουν σε διάφορες δοκιμασίες.

 Χριστουγεννιάτικη ιστορία (TheChristmasCarol 2009)

christmas carol

 Είναι μία από τις πλέον γνωστές και αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ταινίες. Βασισμένη στη νουβέλα του CharlesDickens, η «Χριστουγεννιάτικη ιστορία», πραγματεύεται τη μεταστροφή του μίζερου και τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ, το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, μετά την επίσκεψη τριών πνευμάτων. Πρόκειται για μία 3D παραγωγή φαντασίας, με τον JimCarrey στο ρόλο του γερο- Σκρουτζ.

 

 The nightmare before Christmas (1993)

 nightmare

« Ο χριστουγεννιάτικος εφιάλτης», μια πρωτότυπη ταινία κινουμένων σχεδίων του TimBurton, συνδυάζει άριστα το χριστουγεννιάτικο κλίμα με την ανατριχιαστική πλευρά του Halloween, σ’ έναν κόσμο γεμάτο με παράξενα πλάσματα. Ο JackSkellington, βασιλιάς του Halloween, επιδίδεται κάθε χρόνο στην προετοιμασία της γιορτής. Όταν όμως, ανακαλύπτει τη γιορτή των Χριστουγέννων, ενθουσιάζεται και απαγάγει τον Αϊ-Βασίλη, με σκοπό να αντικαταστήσει το Halloweenμε τα Χριστούγεννα, κάτι που προκαλεί τη δυσαρέσκεια των συμπολιτών του.

Το ταγκό των Χριστουγέννων (2011)

 

tagnko

Σε ένα στρατόπεδο του Έβρου ένας υπολοχαγός (Γιάννης Στάνκογλου) ζητάει από έναν φαντάρο (Αντίνοος Αλμπάνης)να του μάθει τανγκό, προκειμένου να χορέψει με την γυναίκα (Βίκυ Παπαδοπούλου) του αντισυνταγματάρχη (Γιάννης Μπέζος)με την οποία είναι ερωτευμένος. Μία ταινία αψεγάδιαστη, προσεγμένη, με τα στοιχεία δράματος να υπερισχύουν των εξαιρετικά επιλεγμένων χιουμοριστικών σκηνών ,που κυλάει ομαλά και δεν κουράζει. Η ερμηνεία των ηθοποιών ξεπερνά τις προσδοκίες του κοινού, και εύστοχα μεταφέρει το κλίμα από το βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη στην οθόνη.

 

Joyeux Noël (Merry Christmas 2005)

christmas

 Δεκέμβριοςτου 1914. Ο Ά Παγκόσμιος Πόλεμος συγκλονίζει όλη την Ευρώπη. Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα Γερμανικά στρατεύματα μάχονται εναντίον των Γαλλικών και Βρετανικών δυνάμεων  στα Γάλλο-ελβετικά σύνορα. Οι ελπίδες των στρατιωτών να προλάβουν να γυρίσουν σπίτι τους για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα ολοένα και αμβλύνονται. Την παραμονή όμως των Χριστουγέννων, υπό τον φόβο νέων εχθροπραξιών, προσπαθούν να ξεχάσουν την φρίκη του πολέμου και να μεταφέρουν το χριστουγεννιάτικο πνεύμα στο πεδίο μάχης. Η πανανθρώπινη ανάγκη των ανθρώπων για συντροφικότητα και το εορταστικό κλίμα αγάπης είναι ικανά να φέρουν ,έστω και για λίγο ,κοντά ανθρώπους ,που κάτω από το μιλιταριστικό και σφετεριστικό πνεύμα των ηγετών,μάθανε να μισούνε ο ένας τον άλλον.

 

Σχολιάστε

Top