EUROSCOLA: Πολύτιμη εμπειρία για τους συμμετέχοντες

EUROSCOLA: Πολύτιμη εμπειρία για τους συμμετέχοντες

Η μαθήτρια Δεληγιάννη Μελπομένη συζητά με τον Ιατρού Γεώργιο, μαθητή της Γ΄ Λυκείου, που εκπροσώπησε φέτος το σχολείο μας στη σύνοδο Euroscola, το Νοέμβριο στο Στρασβούργο.

-Πόσα ήταν τα μέλη-μαθητές της ελληνικής αποστολής;
Απάντηση: Το σύνολο των μαθητών που πήραν μέρος ήταν 23: έξι προέρχονταν από τη Λέσβο, επτά από τη Χίο, ένας από την Ικαρία, τέσσερις από τη Σάμο και τρεις από τη Λήμνο. Όλα τα παιδιά ήταν φιλικά και καλή παρέα.

-Πότε φτάσατε στο Στρασβούργο και τι περιλάμβανε η πρώτη μέρα σας στο Ευρωκοινοβούλιο;
Απάντηση: Αναχωρήσαμε από την Αθήνα και φτάσαμε στο Στρασβούργο για διανυκτέρευση. Την επόμενη μέρα πήγαμε στο Ευρωκοινοβούλιο όπου γνωρίσαμε πολλούς νέους που προέρχονταν από διάφορες χώρες, ανταλλάξαμε απόψεις για διάφορα θέματα και συγκεκριμένα για την καθημερινότητά μας.

-Με ποιον τρόπο ακριβώς δουλέψατε στο κοινοβούλιο και τι είδους θέματα συζητήσατε;
Απάντηση: Χωριστήκαμε σε ομάδες αποτελούμενες από μαθητές διαφορετικών χωρών. Κύρια θέματα συζήτησης υπήρξαν η εργασία, η μετανάστευση, το ενεργειακό πρόβλημα και η ελεύθερη ενημέρωση του πολίτη. Υποβάλλαμε ερωτήσεις στους αντιπροσώπους του κοινοβουλίου με αποτέλεσμα να λυθούν πολλές από τις απορίες μας. Μέσω αυτού του διαλόγου συνειδητοποιήσαμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προβλήματα που παραμένουν άλυτα μέχρι και σήμερα (Κυπριακό).

-Πώς τελείωσε το ταξίδι σας;
Απάντηση: Το ταξίδι μας τελείωσε με μια σύντομη ξενάγηση στην πόλη του Στρασβούργου. Έπειτα πήραμε όλοι το δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα μας, γεμάτοι καινούριες εμπειρίες και εικόνες.

euroscola1
euroscola2

Σχολιάστε

Top