Ροβανιέμι: Το χωριό του Αϊ Βασίλη

Ταξίδι στ” όνειρο και τη φαντασία, στα παραμύθια των παιδικών μας χρόνων
Ροβανιέμι: Το χωριό του Αϊ Βασίλη
Τσιμάρας Αντώνης
Τυλιγμένο γύρω από τον αρκτικό κύκλο, στα σύνορα με το πουθενά το Ροβανιέμι είναι η αναμφισβήτητη πατρίδα του Αϊ Βασίλη, του ήλιου του μεσονυκτίου, των Εκσιμώων και του Βορείου Σέλας, που αιχμαλωτίζει κάθε επισκέπτη με το μεγαλείο του τόπου, της ιστορίας και των ανθρώπων της. Ειδικά την εποχή των Χριστουγέννων όπου το απόλυτο λευκό πετυχαίνει τον ιδανικότερο συνδυασμό με το χριστουγεννιάτικο πνεύμα, τα χρώματα και τα στολίδια.
Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έχουν μία ξεχωριστή λάμψη καθώς πέρα από τη μαγευτική ομορφιά του τοπίου που πραγματικά εντυπωσιάζει, τα χνάρια στο χιόνι οδηγούν στο σπίτι του αγαπημένου μας Αϊ Βασίλη. Ο ίδιος και οι χαρούμενοι βοηθοί του, περιμένουν να μας καλωσορίσουν και να μας ξεναγήσουν στο εσωτερικό της κατοικίας του. Εκεί δεκάδες πολύχρωμα ξωτικά εργάζονται πυρετωδώς 364 ημέρες το χρόνο, ετοιμάζοντας τα δώρα μας.
Κάθε Χριστούγεννα η πόλη μεταμορφώνεται και μας θυμίζει, περισσότερο από κάθε άλλο μέρος του κόσμου ότι υπάρχει μαγεία.
Με το που μπαίνει ο Δεκέμβριος, όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες παγώνουν για να ετοιμαστεί άψογα το μεγάλο ταξίδι του Αϊ Βασίλη σε ολόκληρο τον κόσμο.
Σύμφωνα με τις αφηγήσεις των παιδικών μας χρόνων, ο Άγιος Βασίλης ταξιδεύει για να μοιράσει δώρα και αγάπη σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, υπάρχει ένα μόνο μέρος όπου μπορεί κανείς να τον συναντήσει όλες τις μέρες του χρόνου και αυτό το μέρος βρίσκεται μέσα στο Χωριό του Αγίου Βασίλη. Πρόκειται για το γραφείο του, όπου ο Άγιος Βασίλης υποδέχεται και συζητά με τους επισκέπτες που καταφθάνουν εδώ από κάθε γωνιά της γης για να τον συναντήσουν την ώρα που εργάζεται.
Πλέον η εποχή που ο Άγιος Βασίλης είχε ένα μεγάλο βιβλίο στο γραφείο του και έγραφε με πένα, έχει περάσει ανεπιστρεπτί, καθώς με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας τα ξωτικά – βοηθοί του φωτογραφίζουν τους επισκέπτες για να αποθηκεύσουν τις φωτογραφίες τους στο μεγάλο αρχείο του Αϊ Βασίλη.
Πραγματικό παραμύθι για μικρά και μεγάλα παιδιά!!!
χωριο1
χωριο2

Σχολιάστε

Top