Προτάσεις για Ταινίες

Απολαμβάνουμε τις μέρες των διακοπών
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΕΣ
Ραφαέλα Τσολάκη

Πλησιάζουν Χριστούγεννα. Είναι μια ευκαιρία για όλους μας να αφήσουμε στην άκρη για λίγο το διάβασμα και τις δουλειές μας και να περάσουμε χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά μας. Μέσα στις τόσες επιλογές που έχουμε για να περάσουμε ευχάριστα την ώρα μας, μία δελεαστική πρόταση, είναι οι ταινίες. Πέρα από τις γνωστές, αντιπροσωπευτικές ταινίες των Χριστουγέννων, όπως το «Μόνος στο σπίτι (Home Alone)» και τη «Χριστουγεννιάτικη ιστορία (A Christmas Carol)» υπάρχουν και άλλες ταινίες, όχι και τόσο «Χριστουγεννιάτικες» μεν, αλλά που αξίζει να τις δούμε.
Για τους λάτρεις της περιπέτειας και της επιστημονικής φαντασίας ενδιαφέρουσα ταινία είναι η «Ημέρα Ανεξαρτησίας (Independence Day)». Στις 2 Ιουλίου, δύο μέρες πριν την αμερικανική γιορτή της Ανεξαρτησίας, χάνονται οι παγκόσμιες τηλεπικοινωνίες ενώ ένα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο πλησιάζει τη γη. Δεν αργεί όμως η στιγμή που ανακαλύπτουν πως πρόκειται για ένα διαστημόπλοιο που διοικείται από εξωγήινους, οι οποίοι θέλουν να καταστρέψουν τη Γη. Μια αξιόλογη ταινία παραγωγής 1996 και πρωταγωνιστές οι Will Smith, Bill Pullman, Jeff Goldblum κ.α.
Για τους λάτρεις των θρίλερ υπάρχει η ταινία «Sweeney Todd: Ο Φονικός κουρέας της οδού Φλιτ (Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street)». Ο Benjamin Barker ήταν ένας κουρέας που ζούσε με τη γυναίκα και την κόρη του στο Λονδίνο, ώσπου ο δικαστής Turpin τον καταδικάζει για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε θέλοντας να πάρει εκείνος τη γυναίκα του. Μετά από δεκαπέντε χρόνια επιστρέφει στο Λονδίνο ως Sweeney Todd για να πάρει εκδίκηση. Μια ταινία παραγωγής 2007 και πρωταγωνιστές οι Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Allan Rickman κ.α.
Η επόμενη πρότασή μας αφορά την κοινωνική ταινία «Ο Δικαστής». Περίπλοκες οικογενειακές σχέσεις, έντονα συναισθήματα. Ο επιτυχημένος δικηγόρος Χανκ Πάλμερ (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ), έχει απομακρυνθεί από την οικογένειά του και ζει στη Νέα Υόρκη. Ο απρόβλεπτος χαμός της μητέρας του τον αναγκάζει να επιστρέψει στο πατρικό του σπίτι στην Ιντιάνα. Η επιστροφή του τελικά δεν είναι και τόσο προσωρινή, αφού ο πατέρας του, ο σκληρός δικαστής της πόλης, κατηγορείται για φόνο, και ο Χανκ καλείται να τον υπερασπιστεί. Σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ντόμπκιν με τους: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Βέρα Φαρμίγκα. Παραγωγή 2014.
Τέλος, αυτοί που προτιμούν τις κωμωδίες μπορούν να παρακολουθήσουν τον «Μοναχικό Καβαλάρη (The Lone Ranger)». Μια ομάδα αστυνομικών του Τέξας καταδιώκουν μια συμμορία ληστών, αλλά κάποια στιγμή τους στήνουν ενέδρα και σκοτώνουν τους διώκτες τους, όλους εκτός από έναν, ο οποίος θεραπεύεται από έναν ινδιάνο, τον Τόντο. Από εκείνη τη στιγμή μαζί αποζητούν εκδίκηση επί των παρανόμων. Μια ταινία παραγωγής 2013, και πρωταγωνιστές οι Johnny Depp, Armie Hammer κ.α. Από τον σκηνοθέτη της σειράς ταινιών «Οι Πειρατές της Καραϊβικής (Pirates of the Caribbean)»
Καλή διασκέδαση!

ταινια1
ταινια2

Σχολιάστε

Top