Τα εν οίκω … εν δήμω!

Τα εν οίκω … εν δήμω!
Και να το πρώτο φύλλο μας για το νέο έτος, το 2015! Πλούσιο, γεμάτο με τον δικό μας ενθουσιασμό και με ποικιλία θεμάτων! Επιστρέφοντας στο σχολείο μετά τα Χριστούγεννα, αρχίσαμε να ανασυντάσσουμε τις δυνάμεις μας, να επιλέγουμε τα θέματα του πρώτου για το 2015 τεύχος. Και τα καταφέραμε!
Η σχολική μας ζωή μπήκε στους κανονικούς ρυθμούς. Ο Γενάρης είχε μέρες με εναλλαγή δράσεων. Πραγματοποιήσαμε σχολική εκδρομή στην Καλλονή. Γιορτάσαμε τους τρεις Ιεράρχες και θαυμάσαμε την ευεργετική δράση τους στους αδύναμους πληθυσμούς των περιοχών τους αλλά και τη συνεισφορά τους στα γράμματα και στις τέχνες.
Παράλληλα, δύο συμμαθητές μας από τη Β΄ Λυκείου θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας επάξια, όπως και οι άλλοι συμμαθητές μας χρόνια τώρα, στο Στρασβούργο, για την ημερίδα του Euroscola τον Απρίλιο. θεσμό. Τελειώνοντας ο Γενάρης, δύο διαγωνισμοί με συμμετοχές από το δικό μας σχολείο πραγματοποιήθηκαν. Ο ένας ήταν ο πανελλήνιος διαγωνισμός Βιολογίας και τρεις μαθητές από τη Β΄ και Γ΄ Λυκείου, πήραν μέρος. Ο άλλος είναι ο διαγωνισμός φιλοσοφικού δοκιμίου, που έλαβε χώρα στις αρχές Φεβρουαρίου και πέντε μαθητές από τη Β΄ Λυκείου του σχολείου μας συμμετείχαν, συνεπαρμένοι από το θέμα του διαγωνισμού «Ο ρόλος της τέχνης στη ζωή». Παιδιά, καλά αποτελέσματα!!
Εν τω μεταξύ οι εξελίξεις στη χώρα μας δεν αφήνουν και εμάς τους μαθητές ανεπηρέαστους. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε;

Η τράπεζα θεμάτων όπως φαίνεται μας εγκαταλείπει, μάλλον προς ανακούφιση όλων μας. Περιμένουμε τη μείωση της ύλης αλλά και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τους μαθητές που τώρα φοιτούν στη Β΄ Λυκείου. Εν αναμονή λοιπόν, παιδιά… και χωρίς άγχος…
Αλλά και τα προγράμματα που ξεκίνησαν στο σχολείο μας από την αρχή της χρονιάς βρίσκονται σε εγρήγορση. Οι μαθητές ανταποκρινόμενοι θετικά δημιουργούν, εργάζονται, ενώ προετοιμάζονται εκδρομές εντός και εκτός του νησιού με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιβαλλοντικό αλλά και πολιτιστικό.
Εκείνο όμως που πραγματικά αυτήν την περίοδο μας συνεπαίρνει είναι οι Απόκριες.
Παιδιά, ας χαρούμε τη ζωή, ας χορέψουμε, ας τραγουδήσουμε! Ας εκπληρώσουμε τα όνειρά μας! Πάνω απ” όλα θετική ενέργεια και δημιουργικότητα!

5 en drasei

Σχολιάστε

Top