Μεταμφιεστείτε… στον άλλο σας εαυτό !

Μεταμφιεστείτε… στον άλλο σας εαυτό !
Κατερίνα Οθμάνι, Θάλεια Κελαϊδίτη, Αφροδίτη Μυλοπτέρη, Βαλάκου Δέσποινα
Από τα βάθη των αιώνων οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη να μεταμφιέζονται. Σήμερα, η μεταμφίεση είναι συνώνυμη με το καρναβάλι, με το τρελό ξεφάντωμα, το κέφι, τη ζωντάνια και κυρίως τη φαντασία. Η Αποκριά, εκτός από μια ευκαιρία για διασκέδαση προσφέρει και μια ευκαιρία εξερεύνησης το εαυτού μας, με στόχο να δούμε πιο βαθιά και να ανακαλύψουμε με ασφάλεια μια διαφορετική πλευρά μας.
Συγκεκριμένα, η μεταμφίεση μάς απελευθερώνει, απαλλάσσει από το άγχος και τη ρουτίνα της καθημερινότητας και μας γυρνά χρόνια πίσω στην παιδική ηλικία. Πίσω από τη μάσκα κρύβουμε τον «σοβαρό» μας εαυτό κι αναβιώνει μέσα μας η υποσυνείδητη ανάγκη για εκτόνωση κρυμμένων συναισθημάτων και καταπιεσμένων πόθων. Η μάσκα κι η στολή αποτελούν ένα ψυχολογικό εργαλείο το οποίο μας βοηθά να εκφράσουμε μια πτυχή του εαυτού μας η οποία έχει ανάγκη να εκδηλωθεί.
Όταν μεταμφιεζόμαστε αφήνουμε τα ένστικτά μας αχαλίνωτα και τον εαυτό μας ελεύθερο να πράξει σύμφωνα με τις επιταγές τους. Καλύπτοντας το πρόσωπο το σώμα είναι ελεύθερο να εκφράσει με το δικό του τρόπο εσωτερικές αλήθειες οι οποίες είτε είναι κρυμμένες είτε βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση εν αγνοία μας.
Η μεταμφίεση μάς δίνει, επιπλέον, τη δυνατότητα να αποδράσουμε από κοινωνικούς περιορισμούς και να παίξουμε κάποιο ρόλο που στην καθημερινή ζωή φαντάζει αδύνατος. Έτσι, μέσα σ’ ένα γενικότερο πλαίσιο ελευθερίας το άτομο μπορεί να δείξει στους γύρω του μια άλλη διάσταση του εαυτού του και να πειραματιστεί με μια νέα ψυχική υπόσταση.
Αν ανατρέξεις κι εσύ στις επιλογές των στολών σου, θα διαπιστώσεις πως αυτές αποκαλύπτουν και συναρμολογούν κομμάτια της προσωπικότητάς σου.
Το φαίνεσθαι και το είναι των Αποκριών
Με το εορταστικό κλίμα των Αποκριών να βρίσκεται παντού, κάποιοι χαίρονται καθώς αποτελεί αγαπημένη γιορτή ενώ κάποιοι άλλοι απλά περιμένουν να «ξεφουσκώσει» και φέτος αυτό το σύντομο δημιουργικό διάλειμμα από την ρουτίνα. Τι υποδηλώνουν όμως αυτές οι επιλογές και οι προσωρινές αυτές, οι και μεταφορικά μιλώντας αλλά και κυριολεκτικά, μάσκες μας;
Κατηγορία ‘Σέξι και όποιος αντέξει’
Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι ενδυματολογικές επιλογές που αφήνουν το δέρμα να αναπνέει και προτιμούνται από το γυναικείο πληθυσμό. Σου αρέσει να αρέσεις και δε διστάζεις να τσαλακωθείς στις ανέμελες μέρες του τριωδίου. Θέλεις να τραβήξεις τα βλέμματα πάνω σου και τις περισσότερες φορές τα καταφέρνεις. Φυσικά η κατηγορία αυτή δεν περιορίζεται αποκλειστικά στις τολμηρές δεσποινίδες και κυρίες αλλά και σε πολλά αγόρια Αν λοιπόν έχεις επιλέξει δηλώνεις μια διάθεση αυτοσαρκασμού ή καλύτερα σαρκασμού των γυναικείων συνηθειών.
Κατηγορία ‘Ο ζωολογικός κήπος’
Όταν επιλέγεις να ντυθείς ένα από τα είδη του ζωικού βασιλείου δείχνεις να είσαι άτομο με χιούμορ και διάθεση αυτοσαρκασμού. Διαλέγεις στολές που σου προσφέρουν όγκο και σε καλύπτουν από την κορυφή έως τα νύχια επειδή προσαρμόζεσαι άψογα με το ρυθμό του καρναβαλιού και απολαμβάνεις τα πειράγματα.
Κατηγορία ‘Είδα τον χάρο με τα μάτια μου’
Βρικόλακες, βαμπίρ, ζόμπι, λυκάνθρωποι, φαντάσματα και όλα τα παραπλήσια. Διαθέτεις μια δόση σοβαρότητας και συστολής. Προτιμάς να τρομάξεις παρά να προκαλέσεις το γέλιο και να χρησιμοποιείς αυτή την ευκαιρία για να επιδείξεις τις δραματικές και θεατρικές σου ικανότητες.
Όποια στολή και αν επιλέξεις φρόντισε να διασκεδάσεις!!!
apokries2

Σχολιάστε

Top