5ο εν δράσει

5ο εν δράσει

Πλησιάζοντας το Πάσχα, όλοι καθηγητές και μαθητές νιώθουμε την ανάγκη να ξεκουραστούμε από τη μια από τα μαθήματα στο σχολείο και να συντονίσουμε τις επαναλήψεις μας – οι μαθητές όλων των τάξεων και ιδίως της Γ΄ Λυκείου – καθώς οι εξετάσεις είναι κοντά. Ανακοινώθηκε ήδη ότι οι Πανελλήνιες εξετάσεις ξεκινούν στις 18 Μαΐου. Βεβαίως οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου είναι πιο ήρεμοι, αφού η Τράπεζα θεμάτων εγκαταλείφθηκε, η εξεταστέα ύλη τους μειώθηκε στα 2/3 της διδακτέας ύλης και ο βαθμός προαγωγής είναι 9,5.
Εν τω μεταξύ οι μαθητές στο σχολείο μας βρίσκονται σ’ έναν αναβρασμό δράσεων. Πιο συγκεκριμένα δώδεκα μαθητές μας συμμετείχαν στο διαγωνισμό φυσικής. Δέκα μαθητές επίσης θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό χημείας. Καλή επιτυχία!
Και πώς να μη νιώσουμε περήφανοι για τους δύο μαθητές από την Α΄ Λυκείου που διακρίθηκαν σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, τον Ραφαήλ Ψυρούκη και το Θοδωρή Κόκορη. Παιδιά, καλή συνέχεια!
Αλλά και στον αθλητισμό δεν πάμε πίσω. Στους σχολικούς αγώνες στίβου που πραγματοποιήθηκαν στις 19 Μαρτίου μαθητές από το Λύκειό μας διακρίθηκαν, ο Ιακώβου Χρήστος 2ος στα 3 km, ο Αναγνώστου Νικήτας 2ος στο ακόντιο, η Τζερεμέ ΄Εφη 3η στο μήκος.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!
Δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε πως τον τελευταίο καιρό το σχολείο «μεταμορφώνεται». Δύο περιποιημένα παρτεράκια με πολύχρωμα λουλούδια εμφανίστηκαν στην αυλή του σχολείου, μετά από ομαδική εργασία του προγράμματος «Περιβαλλοντικός Όμιλος». Ένας μουντός τοίχος , τις τελευταίες μέρες φιλοξενεί το καλλιτεχνικό ταλέντο έξι μαθητών (Γιουσμά Κατερίνα, Γιουσμά Θεραπία, Βαριάμη Μυρτώ, Δεληγιάννη Μελπομένη,Ταμβάκη Μαργαρίτα, Ταμβάκης Στράτος). Πάντα τέτοια…
Άκρως ενδιαφέρουσες επισκέψεις πραγματοποίησαν οι μαθητές των δύο περιβαλλοντικών προγραμμάτων του σχολείου μας. Οι μαθητές του Περιβαλλοντικού Ομίλου παρακολούθησαν διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου – τμήμα Γεωγραφίας Θαλάσσης, με θέμα τη ρύπανση του περιβάλλοντος.
Οι μαθητές του «Αειφόρου Αιγαίου» επισκέφτηκαν το βιολογικό αγρόκτημα της Αχλαδερής και το Βιομηχανικό μουσείο της Αγίας Παρασκευής, στα πλαίσια της επίσκεψής τους στο ΚΠΕ Ευεργέτουλα. Πέρα από τις γνώσεις που αποκόμισαν για τις παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας της ελιάς και παραγωγής ελαιολάδου, είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα προϊόντα του αγροκτήματος : βραστό αυγό, φέτα, ελιές, που τους προσφέρθηκαν ως δεκατιανό. Μοναδική εμπειρία! Σε μια δεύτερη εξόρμηση τους, φωτογράφισαν ομορφιές και αδυναμίες της πόλης μας. Και βεβαίως δεν πρέπει να παραλείψουμε τη θαυμάσια γιορτή – αφιέρωμα στην 25η Μαρτίου που πραγματοποιήθηκε από την Α΄ Λυκείου.
Τελειώνοντας τις «ατελείωτες» δράσεις των συμμαθητών μας νιώθουμε την ανάγκη να επιδοκιμάσουμε κάθε υγιή δράση των παιδιών του σχολείου μας και όχι μόνο. Παιδιών που έχουν όνειρα και συμβιώνουν αρμονικά σ’ ένα σχολείο που αγκαλιάζει τις προσπάθειες όλων, μακριά από τις μάστιγες του ρατσισμού και του σχολικού εκφοβισμού…
Η συντακτική ομάδα

Σχολιάστε

Top