διακρισεις μαθητων

Διακρίσεις μαθητών μας
Βάσω Βασίλαρου

Το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 διεξήχθη με επιτυχία ο 75ος μαθηματικός διαγωνισμός «ΘΑΛΗΣ». Δεκάδες ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό από όλα τα σχολεία του Νομού Λέσβου. Ωστόσο, μόνο 41 από αυτούς κατάφεραν να διακριθούν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού. Ανάμεσά στους διακριθέντες ήταν και οι μαθητές της Α΄ Λυκείου του σχολείου μας, ο Ραφαήλ Ψυρούκης, ο Θεόδωρος Κόκκορης και η Φωτεινή Μπόλκα.
Στην συνέχεια, οι επιτυχόντες κλήθηκαν για ακόμη μία φορά να διεκδικήσουν την πρόκριση στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού. Πέντε νέοι από το νησί μας κατάφεραν να περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, μεταξύ των οποίων και οι Ραφαήλ Ψυρούκης και Θεόδωρος Κόκκορης. Εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο μας στην 32η εθνική μαθηματική ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» που διοργανώθηκε στην Αθήνα και ο Ραφαήλ Ψυρούκης πέτυχε την πολυπόθητη πρόκριση κερδίζοντας αργυρό βραβείο. Ο Ραφαήλ είχε προκριθεί και τις προηγούμενες χρονιές στον διαγωνισμό.
Ο τελευταίος δήλωσε: «Ήταν μία ωραία εμπειρία, καθώς γνώρισα παιδιά από όλη την Ελλάδα και είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ την Αθήνα. Για τον διαγωνισμό ήταν απαραίτητη η καλή κατανόηση της σχολικής ύλης, ενώ συγχρόνως χρησιμοποίησα το Internet για εξάσκηση.»
Μελλοντικά ο Ραφαήλ στοχεύει να ασχοληθεί με τα μαθηματικά. Ωστόσο, δε θέλει να περιοριστεί στο επίπεδο της διδασκαλίας. Τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθεί ο προκριματικός για την Βαλκανιάδα, η οποία φέτος θα διεξαχθεί στην Αθήνα.
Συνολικά 12 μαθητές από την Ελλάδα θα πάρουν εισιτήριο για τη μαθηματική Βαλκανιάδα, το τελευταίο στάδιο πριν από τον κορυφαίο θεσμό της Μαθηματικής Ολυμπιάδας και θα αποτελέσουν την εθνική ομάδα της χώρας.
Δεν πρέπει να παραλείψουμε την τεράστια επιτυχία του μαθητή της Α΄ Λυκείου Θεόδωρου Κόκκορη, ο οποίος κατόρθωσε να προκριθεί στην τρίτη φάση του διαγωνισμού πληροφορικής και ετοιμάζεται για το camp που θα διοργανωθεί στην Αθήνα τον Απρίλιο. Οι μαθητές που διακρίθηκαν θα παραμείνουν για μία εβδομάδα στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Ο ίδιος είπε: «Έκανα σχετικά λίγη προετοιμασία και κυρίως ασκήσεις. Παράλληλα, πήγαινα φροντιστήριο για καλύτερη εμπέδωση. Ωστόσο, δεν είχα άγχος και ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα περάσω.» Από εδώ και πέρα, στόχος του είναι με εντατικότερη προετοιμασία να καταφέρει να προκριθεί και μελλοντικά ευελπιστεί να συνεχίσει να συμμετέχει σε διαγωνισμούς και να εισαχθεί στην σχολή ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Μετσόβιο ή σε μία ανώτερη σχολή πληροφορικής στο εξωτερικό.
Καλή Επιτυχία, παιδιά, και στις επόμενες φάσεις των διαγωνισμών!!!
diakr1

Σχολιάστε

Top