Τα εν οίκω … εν δήμω! 5ο εν δράσει

Καθώς η άνοιξη βρίσκεται στο αποκορύφωμα της, όλοι νιώθουμε αισιοδοξία και θετική
διάθεση μάς διακατέχει. Η σχολική χρονιά μπορεί να φαίνεται ότι οδεύει στο τέλος της και πως οι ρυθμοί τώρα δεν είναι τόσο έντονοι, όμως οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες, καθώς οι καθηγητές μας αγωνίζονται είτε να τελειώσουν την ύλη είτε να κάνουν τις επαναλήψεις, αφού οι εξετάσεις είναι κοντά. Στις 18 Μαΐου ξεκινούν οι πανελλήνιες εξετάσεις και στις 19 Μαΐου οι προαγωγικές των υπόλοιπων τάξεων.
Η δική μας συγκίνηση είναι έντονη αυτήν την περίοδο, μιας και άλλο ένα τεύχος ετοιμάζεται και κατευθύνεται στο «δικό μας τυπογραφείο», εννοούμε το φωτοτυπικό μηχάνημα του σχολείου, προκειμένου κι αυτό να εκτυπωθεί και να μοιραστεί σε όλους τους μαθητές του σχολείου. Δεν είναι και μικρό κατόρθωμα, αλήθεια, το τελευταίο τεύχος μιας άλλης πετυχημένης δημοσιογραφικά σχολικής χρονιάς! Κατόρθωμα, που οι τεχνικές δυσκολίες, η γενικότερη οικονομική κρίση και οι αντιξοότητες δεν ανέκοψαν. Αντίθετα, οι δυσκολίες μας έδιναν θάρρος να συνεχίζουμε !
Άλλο ένα γεγονός του Απρίλη μάς συγκίνησε και μας έκανε να αισθανθούμε περήφανοι. Πρόκειται για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού του ιδρύματος Παπαδημητρίου, που έλαβε χώρα την περσινή χρονιά και αφορούσε την εικαστική ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο έκφραση των μαθητών για το Λέσβιο ζωγράφο Γεώργιο Ιακωβίδη ή για το αρχαίο θέατρο Μυτιλήνης. Αρκετοί μαθητές μας διακρίθηκαν. Η Μαίρη Σάκκη από την Γ΄ Λυκείου πρώτευσε με την έκθεσή της για το αρχαίο θέατρο Μυτιλήνης. Η ομάδα των Παναγιώτας Κατζανού, Νικόλα Γιαννακίδη και Μάνου Δαγλή από τη Β΄ Λυκείου πρώτευσε στην παρουσίαση για το ίδιο θέμα. Η Όλγα Γιακμή και ο Αλέξανδρος Σιταράς από τη Β΄ Λυκείου με την εικαστική τους έκφραση έλαβαν τιμητική διάκριση. Μπράβο σε όλους !
Στο μεταξύ, στη διάρκεια της Λαμπροβδομάδας πραγματοποιήθηκε η ημερίδα Euroscola στο Στρασβούργο, όπου δύο μαθητές μας, ο Νικόλας Γιαννακίδης και η Θάλεια Κελαϊδίτη μαζί με άλλους 22 μαθητές από το Β. Αιγαίο με συνοδό την καθηγήτρια Αγγλικών του σχολείου μας κ. Πελαγία Ζαννίδου έλαβαν μέρος εκπροσωπώντας επάξια την ευαίσθητη περιοχή μας, αλλά και την χώρα μας εκφράζοντας με επιχειρήματα τις θέσεις τους για όλα τα κρίσιμα θέματα, όπως το φυσικό περιβάλλον, το μέλλον της Ευρώπης, την οικονομία κ.α. Επιπροσθέτως, πραγματοποιήθηκαν οι εκπαιδευτικές επισκέψεις των μαθητών των προγραμμάτων της Α΄ και Β΄ Λυκείου. Οι μαθητές της Β΄ Λυκείου στο πλαίσιο των προ- γραμμάτων «Αειφόρο Αιγαίο» και «Περιβαλλοντικός Όμιλος» επισκέφθηκαν στα τέλη Μαρτίου τη Θεσσαλονίκη, την Έδεσσα, τη Βεργίνα. Μια περιβαλλοντική πολυήμερη εκδρομή με πολλές εμπειρίες. Εντυπωσιακοί οι καταρράκτες της Έδεσσας, η Βεργίνα και το Πλανητάριο στη Θεσσαλονίκη…
Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου επισκέφθηκαν στα τέλη Απριλίου τον Βόλο, το Πήλιο, την Αθήνα στα πλαίσια του προγράμματος «Ο Θεόφιλος στις δύο πλευρές του Αιγαίου». Πολύ ενδιαφέρον το μουσείο του Θεόφιλου στην Ανακασιά, αλλά και οι μυρωδιές και το πράσινο που σκέπαζαν όλη τη φύση.
Καθώς νιώθουμε κοντά μας την ανάσα του καλοκαιριού, αποχαιρετάμε αυτή τη σχολική χρονιά δίνοντας στο τελευταίο μας τεύχος καλοκαιρινή νότα και γεμάτοι προσμονή για το καλοκαιράκι που έρχεται ! Παιδιά καλή επιτυχία στις εξετάσεις του Μαΐου !!!

arthr1

Σχολιάστε

Top