Αποχαιρετισμός

Η αρχική συντακτική ομάδα των ΕΝΤΥΠΟ– σεων, ύστερα από δύο χρόνια κοινής πορείας μάς αποχαιρετά και ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά της, για να περάσει το κατώφλι της φοιτητικής ζωής! Η συγκίνησή μας δικαιολογημένη… Μυρτώ, Μελπομένη, Κατερίνα, Θεραπία, σας ευχόμαστε να είναι ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι στη ζωή σας και να περιστοιχίζεστε από ανθρώπους που θα αναγνωρίζουν την αξία σας!!!
Βαριάμη Μυρτώ, Γιουσμά Κατερίνα, Γιουσμά Θεραπία, Δεληγιάννη Μελπομένη
«Αυτό που λέμε αρχή είναι συχνά το τέλος
Και τελειώνοντας θα πει πως κάνεις μιαν αρχή.
Το τέλος είναι εκεί που ξεκινούμε.»
T. S. Eliot
Είναι τέλος για μας η ολοκλήρωση μιας επιτυχημένης θητείας ως μαθήτριες του 5ου Λυκείου, αλλά και ως δημοσιογράφοι και συντάκτριες της εφημερίδας όλων μας. Όμως, μια νέα αρχή μας περιμένει, ελπίζουμε, ως φοιτήτριες, για να επιβεβαιώσουμε τον κανόνα «κάθε τέλος είναι και μια νέα αρχή».
Ήταν, πράγματι, επιτυχημένα αυτά τα δύο χρόνια ενασχόλησής μας με την εφημερίδα. Ανιχνεύσαμε τάσεις και ενδιαφέροντα που πιθανώς δεν είχαμε εντοπίσει, αλλά και καλλιεργήσαμε δεξιότητες που ούτε είχαμε φανταστεί ότι έχουμε. Αρθρογραφήσαμε, πήραμε συνεντεύξεις, μυηθήκαμε στα μυστικά και τις τεχνικές της σελιδοποίησης και αναπτύξαμε την καλαισθησία και την κρίση μας. Αποφασίζαμε συζητώντας με όλους τους συνεργάτες για το κεντρικό θέμα αλλά και τα επιμέρους κάθε τεύχους, την τοποθέτησή τους στην κατάλληλη θέση, καθώς και την πλαισίωσή τους με το κατάλληλο φωτογραφικό υλικό.
Μεταμορφώσαμε το σχολείο από έναν τόπο ξερής γνώσης και μάθησης σε ένα κέντρο, όπου καλλιεργούνται η συνεργασία και η υγιής άμιλλα. Αποδείξαμε ότι το σχολείο δε μας θέλει άδεια δοχεία, που πρέπει να παραγεμίσουν οι καθηγητές με αρχαία ρήματα, εξισώσεις ή χημικούς τύπους. Αντίθετα, μας αντιμετωπίζει ως ξεχωριστές προσωπικότητες ικανές να δώσουν το δικό τους στίγμα αλλάζοντας την όψη του κόσμου μέσα από τα άρθρα τους.
Η εφημερίδα, βέβαια, μας έμαθε και κάτι άλλο, κάτι που δύσκολα ο άνθρωπος το μαθαίνει σε όλη του τη ζωή, τη συνεργασία. Ξεπεράσαμε τον εγωκεντρισμό μας, ανταλλάξαμε απόψεις, συμφωνήσαμε αλλά και διαφωνήσαμε. Όμως, καταφέραμε όλοι μαζί και κανένας μόνος του να πετύχουμε κάτι όμορφο.
Μάθαμε, να ξεπερνάμε και τις δυσκολίες που συναντούσαμε μπροστά μας. Πολλές φορές υπήρχε έλλειψη γραφίτη ή ήταν χαλασμένο το φωτοτυπικό. Ελλείψει χρόνου νιώθαμε βαθιά την πίεση αλλά και άγχος να προλάβουμε να βγάλουμε έγκαιρα το κάθε τεύχος.
Δυστυχώς, αυτή η εμπειρία έφτασε στο τέλος της. Νιώθουμε έντονα συγκινημένες που αποτελέσαμε βασικά μέλη αυτού του εξαιρετικού προγράμματος και που μας δόθηκε η ευκαιρία να αφήσουμε ένα κομμάτι μας στο σχολείο. Δεν πρέπει, εντούτοις, να λησμονήσουμε τις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος, κ. Τζίνη Ε. και κ. Λινάρδου Χ., οι οποίες μας προσέφεραν απλόχερα τις γνώσεις και τη βοήθειά τους, αλλά και όλους τους καθηγητές που μας διευκόλυναν, για να εργαστούμε. Θα θυμόμαστε τον καθένα απ’ αυτούς με αγάπη. Καλή Επιτυχία στις εξετάσεις!!! Καλό Καλοκαίρι σε όλους μας!!!
arthr2

Σχολιάστε

Top