Η Μόδα του Καλοκαιριού

Η Μόδα του Καλοκαιριού

Αγγελική Τσαμουρά, Χατζηγιάννη Χριστίνα, Χάνου Παναγιώτα
Γκράφιτι, είναι η τέχνη του δρόμου που ξεκίνησε να αναπτύσσεται το 1971-1974 μία «πρωτοποριακή εποχή», κατά την οποία τα γκράφιτι αναπτύχθηκαν σε ποικίλες μορφές και γνώρισαν δημοτικότητα.
Σύντομα, μετά από τη μετανάστευση του, στη Νέα Υόρκη, το Μπρονξ (Μανχάταν) παρήγαγε έναν από τους πρώτους καλλιτέχνες γκράφιτι, που κατάφερε να κερδίσει την προσοχή των μέσων στη Νέα Υόρκη. Ο TAKI 183 ήταν ένας ελληνοαμερικανός από την Ουάσιγκτον που χρησιμοποίησε ένα μίγμα του ονόματός του dimitris, TAKI, και τον αριθμό της οδού του, 183rd ως tag(ταγκια στα ελληνικα). Λόγω του παράξενου ονόματος και του αριθμού, οι άνθρωποι άρχισαν να παίρνουν το μήνυμά του, γράφοντας στους τοίχους Mary 122, George 21 κτλ. Αυτό καταγράφηκε σε ένα άρθρο του 1971 στο New York Times με τον τίτλο Taki 183 και έτσι ο TAKI 183 έγινε ο πρώτος που αναγνωρίστηκε από την κοινωνία έξω από την υποομάδα γκράφιτι.
Είδη:
Τάγκια: η υπογραφή του καλλιτέχνη

Wild style: είναι ένα δυσανάγνωστο είδος, καθώς τα γράμματα ενώνονται μεταξύ τους ή είναι παρά πολύ διαφοροποιημένα από το κανονικό.

Throwie ή Throw up: το κομμάτι που κάνει ο καλλιτέχνης, όταν «βιάζεται»
Blockbuster: τα γράμματα είναι τετραγωνισμένα, συνήθως, και πολύ μεγάλα, ώστε να φαίνονται από μακριά. Χρησιμοποιούν ασημένιο χρώμα και μαύρο περίγραμμα (αυτό το είδος γίνεται συνήθως σε πινακίδες μεγάλων αυτοκινητοδρόμων ).

Χαρακτήρες: κάποιες φορές ο καλλιτέχνης προσθέτει στο έργο του έναν χαρακτήρα πολλές φορές κωμικοποιημένο.
moda

Σχολιάστε

Top