Τα εν οίκω … εν δήμω!

Τα εν οίκω … εν δήμω!

Μια φορά κι έναν καιρό… Έτσι ξεκινούν τα παραμύθια. Έτσι ξεκίνησε και η δική μας ιστορία πριν από δύο χρόνια. Τότε ήταν που σκεφτήκαμε να συνεργαστούμε για να τυπωθεί σχολική εφημερίδα. Το φυτίλι άναψε! Ιδέα υπήρχε, συνεργάτες επίσης. Παιδιά που να εργαστούν, αυτά κι αν υπήρχαν! Ενθουσιαστήκαμε όλοι και το θαύμα έγινε. Επί δύο συνεχή έτη, η εφημερίδα μας τυπώνεται ανελλιπώς, υπερνικώντας κάθε τεχνικό και οικονομικό εμπόδιο, αφού την αγκάλιασε ολόκληρη η σχολική κοινότητά μας και έχοντας μάλιστα λάβει, και κατά τα δύο έτη κυκλοφορίας της, το πρώτο βραβείο στο Διαγωνισμό Μαθητικού Εντύπου που οργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου.
Πρώτευσαν, επίσης, στον 25ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής οι μαθητές μας, Γιαννάκα Αθανασία, Α΄Λυκείου, Κόκκορης Θοδωρής, Β΄Λυκείου και Ψυρούκης Ραφαήλ, Β΄Λυκείου. Θερμά συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες.
Φτάσαμε αισίως, έτσι, στο ξεκίνημα της φετινής σχολικής χρονιάς. Τα παιδιά από νωρίς ρωτούσαν «Θα τυπώσουμε φέτος εφημερίδα;». Πώς αλήθεια να πεις όχι στη νεανική θέληση και προθυμία για δημιουργία;
Η επικαιρότητα, γεμάτη φλέγοντα ζητήματα μας περιμένει να την καλύψουμε. Το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρωταγωνιστεί και μάλιστα με επίκεντρο του ενδιαφέροντος , το νησί μας. Οι νέες μας δημοσιογράφοι δε θα μπορούσαν να μην προσεγγίσουν το θέμα γεμάτες ευαισθησία, ιδίως μετά το φρικτό θάνατο τόσων μικρών προσφυγόπουλων στις φιλόξενες κατά τ΄ άλλα θάλασσές μας.
Πάντα ευαισθητοποιημένοι, συγκεντρώσαμε ρουχισμό, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης , τα οποία μέσω της ΕΛΜΕ Λέσβου, παραδόθηκαν στους σκληρά δοκιμαζόμενους πρόσφυγες.
Αλλά η εφημερίδα μας αντλεί έμπνευση και από δράσεις που ήδη ξεκίνησαν στο σχολείο, όπως την ημέρα του αθλητισμού με τη συμμετοχή των περισσότερων μαθητών σε διάφορα αθλήματα όπως βόλεϊ, μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Εξίσου ενδιαφέρουσα ήταν και η πρώτη μας εκδρομή στον Καστανιώνα της Αγιάσου.
Έχοντας οργανώσει ήδη δύο σχολικές εορτές στις 28 Οκτώβρη και στις 17 Νοέμβρη θυμηθήκαμε το παρελθόν, τιμήσαμε τους νεκρούς, συγκινηθήκαμε και μας εγκολπώθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα μηνύματα που οι μαθητές μέσω των θεατρικών δρώμενων και των τραγουδιών, ανέδειξαν.
Στο μεταξύ ξεκίνησαν τα πολιτιστικά προγράμματα γεμάτα ποικιλία, ενδιαφέρον και έμπνευση. Η θεματολογία ποικίλλει: Μαντεία, αρχαία θρησκεία, θέατρο αλλά και δημιουργία μικρής ταινίας.

Ανάμεσά τους και η έκδοση της εφημερίδας μας.
Και πράγματι, δε μας πήρε πολύ καιρό να συγκεντρωθούμε και να οργανωθούμε για να τυπώσουμε το πρώτο μας τεύχος. Νέοι μαθητές ήρθαν να προστεθούν στην αρχική ομάδα.
Μέγας αρωγός στην προσπάθειά μας είναι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Ο μέχρι τον Οκτώβρη, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Ευστράτιος Δουλδούρης δραστηριοποιήθηκε, ώστε να μας δοθεί οικονομική βοήθεια από το Περιφερειακό Ταμείο Βορείου Αιγαίου Πελάγους που σ΄ ένα βαθμό θα καλύψει τις ανάγκες μας ως προς την έγχρωμη εκτύπωση των φύλλων μας. Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και ιδιαίτερα τον κ. Δουλδούρη για την συμπαράστασή του! Ήδη η εφημερίδα «Εμπρός» ανέλαβε την εκτύπωση της συγκεκριμένης έκδοσης.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες, επίσης απευθύνουμε στην Περιφερειάρχη, κ. Χριστιάνα Καλογήρου, χάρη στην οποία εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της εφημερίδας μας.
Συμπαραστάτες μας και όλοι οι συνάδελφοί μας. Ο κ. Γιαννίκος Παναγιώτης, ο κ. Μουρουγιάννης Χριστόφορος και ο Δ/ντής μας, κ. Σίμου Νίκος μάς παραχώρησαν φωτογραφίες που φιλοξενούνται στην εφημερίδα μας.
Παιδιά, καλή αρχή και καλές αναγνώσεις !

Σχολιάστε

Top