Για Δεύτερη Συνεχή Χρονιά 1ο Βραβείο στις ΕΝΤΥΠΟ-σεις

Για Δεύτερη Συνεχή Χρονιά
1ο Βραβείο στις ΕΝΤΥΠΟ-σεις

Οι ΕΝΤΥΠΟ-σεις για δεύτερη συνεχή χρονιά έλαβαν το 1ο Βραβείο στον Ετήσιο Διαγωνισμό Μαθητικού Εντύπου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου.
Εύλογα η διάκριση αυτή μας γέμισε περηφάνια, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι, για να προχωρήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα, χρειάζονται πολλές ώρες προσωπικής εργασίας από την πλευρά όλων των συντελεστών. Πάνω απ’ όλα όμως, χρειάζεται διαφορετική αντίληψη της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Μέσω των ΕΝΤΥΠΟ-σεων έχουμε καταφέρει να κάνουμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα στερεότυπα του Λυκείου. Οι μαθητές μας αποδεικνύουν με την συμμετοχή τους, τόσο στην εφημερίδα μας όσο και σε πλήθος άλλων δράσεων, ότι μπορεί να προετοιμάζονται σκληρά για την επιτυχία τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά παράλληλα είναι ευαισθητοποιημένοι και με άποψη σε ό, τι συμβαίνει γύρω τους. Τελικά αυτός δεν θα έπρεπε να είναι και ο στόχος της εκπαίδευσης;
Η σχετική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση του «3ου Ετήσιου Διαγωνισμού Μαθητικού Εντύπου», στον οποίο συμμετείχαν σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του Βορείου Αιγαίου, με έντυπα που εκδόθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους και μέχρι τον μήνα Μάιο 2015.
Την επιλογή των καλύτερων εντύπων πραγματοποίησε 5μελής επιτροπή. Κατόπιν διαλόγου και συνεκτίμησης όλων των παραγόντων, τα μέλη της επιτροπής κατέληξαν ομόφωνα στα ακόλουθα:
• Να απονείμουν βραβεία στα εξής μαθητικά έντυπα:
α) για την κατηγορία των Δημοτικών Σχολείων:
• 1ο βραβείο στο μαθητικό έντυπο «Σελιδοδείκτης», του 10ου Δ.Σ. Μυτιλήνης
β) Για την κατηγορία των Γυμνασίων δεν είχαμε καμία συμμετοχή.
γ) Για την κατηγορία των Λυκείων:
• Το 1ο βραβείο μοιράζονται τα μαθητικά έντυπα «ΕΝΤΥΠΟ-σεις», του 5ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης «Βενιαμίν ο Λέσβιος» και «ΤΑΡ – ΑΞΙΕΣ», του ΕΠΑΛ Μούδρου Λήμνου.
δ) Για την κατηγορία ηλεκτρονικής εφημερίδας βραβείο λαμβάνει:
Το ηλεκτρονικό έντυπο «Μακρύ σοκάκι» (5ο τεύχος), του Λυκείου Πολιχνίτου Λέσβου.
Στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, θα πραγματοποιηθεί έκθεση μαθητικού και νεανικού εντύπου σε κάθε νησί.
Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η δημιουργία, ανάδειξη και επιβράβευση των μαθητικών εντύπων που παράγονται από τους μαθητές σχολικών μονάδων της Περιφέρειάς μας, με τη συνδρομή και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών. Κριτήρια αξιολόγησης αποτέλεσαν η πρωτοτυπία, η δημιουργικότητα, η ποικιλία της ύλης, η τήρηση των κανόνων αισθητικής, η ενασχόληση με καίρια κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα, η καλή χρήση της γλώσσας κ.ά.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές των σχολικών μονάδων Βορείου Αιγαίου, οι οποίοι έλαβαν μέρος στον Διαγωνισμό Μαθητικού Εντύπου Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου. Είναι σημαντικό πολιτισμικό γεγονός η δημιουργία ενός μαθητικού εντύπου, ειδικά στην περίοδο που διανύουμε. Χωριστά απευθύνουμε το εύγε στους εκπαιδευτικούς και στους διευθυντές, αλλά και στους γονείς, οι οποίοι παρότρυναν, υποστήριξαν και καθοδήγησαν με οιονδήποτε τρόπο τους μαθητές τους, ώστε να γίνουν οι μικροί δημοσιογράφοι και εκδότες των μαθητικών εντύπων.
vraveio

Σχολιάστε

Top