Pray for Paris

Ζαφειρένια Γιαννακίδη, Ευαγελλία Αποστολέλλη

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015. Μέρα συνώνυμη με τον τρόμο στην καρδιά της Ευρώπης…
Πολλαπλά βίαια και απρόσμενα χτυπήματα δέχθηκε το Παρίσι από τη τζιχαντιστική ομάδα και αίρεση ISIS. Το πλήγμα ήταν μεγάλο και τα θύματα πολλαπλά. Η διάδοση των τρομερών για τη Γαλλία, νέων, επέφερε άμεσες δηλώσεις και πράξεις συμπαράστασης για την πληγωμένη πόλη από όλο τον κόσμο. Η φράση που κυριαρχεί στα στόματα όλων είναι μία, «Pray for Paris», «Προσευχηθείτε για το Παρίσι.»
Η επίθεση ήταν οργανωμένη και προφανώς σχεδιασμένη από καιρό, αλλά το αίσθημα έκπληξης και θλίψης μάς κατακλύζει. Οι τζιχαντιστές χωρίς έλεος στις πράξεις τους στόχευσαν στην αποθέωση του έθνους τους ως οι «επιλεγμένοι πολεμιστές του Τζιχάντ». Εκείνοι προσπαθούν να αλλάξουν τον κόσμο με βία, τρόμο, μίσος.
Η Ευρώπη αδυνατεί να καταλάβει το σκεπτικό τους. Σε έναν κόσμο ο οποίος χαρακτηρίζεται από τη διαφορετικότητα, ο μόνος τρόπος επιβίωσης είναι ο αλληλοσεβασμός και η αλληλεγγύη.
Η αντιμετώπιση ενός παγκοσμίου κινδύνου έφερε κοντά κράτη και πολιτισμούς οι οποίοι τόσο καιρό ασχολούνταν με τις διαφορετικές πολιτικές τους. Νέα μέτρα και αποφάσεις παίρνονται, ώστε να αντιμετωπιστεί ο παγκόσμιος κίνδυνος.
Αμήχανη η ανθρωπότητα πληροφορείται ότι οι υπεύθυνοι των επιθέσεων μεγάλωσαν στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες, ήταν δηλαδή ευρωπαίοι πολίτες.
Όταν παιδιά μικρής ηλικίας διδάσκονται όχι με μολύβι και μελάνι αλλά με όπλο και αίμα, το μέλλον μας διαγράφεται σκοτεινό. Δίχως τα σωστά πρότυπα στη ζωή τους, θα έχουν μόνο αυτό τον σκοπό: “Με το όπλο στο χέρι δε σπέρνεις τον θάνατο, αλλά εξασφαλίζεις μια θέση στον Παράδεισο”.
Είναι γνωστό πως η ιστορία επαναλαμβάνεται απλώς τα πρόσωπα και οι χρονολογίες ανανεώνονται. Η αφορμή για τον 3ο και καταστροφικό Παγκόσμιο Πόλεμο βρίσκεται στο κατώφλι της Ευρώπης. Στο χέρι μας είναι να μην επιτρέψουμε τα εφιαλτικά σενάρια να πλανώνται πάνω από την Ευρώπη.
Λαμπρό παράδειγμα είναι η άμεση απάντηση και κλήση βοηθείας που έστειλε το Παρίσι, ύστερα από το τρομερό πλήγμα που υπέστη. Χώρες με φιλικές ή ψυχρές σχέσεις έσπευσαν να στείλουν τη δική τους συμπαράσταση στην ‘’Πόλη του Φωτός’’.
Το μήνυμα δεν μπορεί να είναι άλλο από ΌΧΙ στον πόλεμο, τη βία, το μίσος, όπου και αν αυτά εκδηλώνονται.

paris

Σχολιάστε

Top