5ο εν δράσει

5ο εν δράσει

    Άλλος ένας μήνας, γεμάτος δραστηριότητες, φεύγει. Και τι δεν κάναμε το 5ο Λύκειο και τούτο το μήνα και πού δε συμμετείχαμε; Διαγωνισμοί, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όλα έγιναν μέσα στο Φλεβάρη, που καθόλου « κουτσοφλέβαρος » δεν είναι για μας.                                                                                 

    Έγινε διαγωνισμός βιολογίας και συμμετείχαν δύο παιδιά της Γ’ Λυκείου. Στο μεταξύ 50 περίπου μαθητές άφησαν τη φαντασία τους να ξεδιπλωθεί, καλλιτέχνησαν, φιλοσόφησαν και έφτιαξαν λογότυπο ( ατομικό ή ομαδικό έργο ) για τη σχολική βία, προκειμένου ο καλύτερο να διαγωνιστεί, με τους λογότυπους από τα άλλα σχολεία για το Παρατηρητήριο Σχολικής Βίας. Το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου διεξήχθη ο διαγωνισμός φιλοσοφικού δοκιμίου που αφορούσε στο φιλοσοφικό στοχασμό του Πλάτωνα και του Ντεκάρτ για τη γνώση. Περιττό βέβαιο να πούμε ότι κι εδώ διακριθήκαμε, καθώς οι δύο μαθητές της Β’ Λυκείου που μας εκπροσώπησαν, προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.  

Καλή επιτυχία παιδιά !                                                                                              

    Από διαγωνισμούς άλλο τίποτα, και πάντα εμείς στην πρώτη γραμμή. Εντωμεταξύ τα 4 προγράμματα συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους. Ήδη η θεατρική ομάδα συνεχίζει τις πρόβες. Η φωτογραφική ομάδα πάντα εν δράσει. Και εμείς όλοι της μαθητικής εφημερίδας γράφουμε συνεχώς άρθρα, παίρνουμε συνεντεύξεις, διορθώνουμε, τυπώνουμε και ο νους μας είναι πάντα στο επόμενο φύλλο. Κανονικοί δημοσιογράφοι, δηλαδή.

  Να μην ξεχνάμε και τις άλλες δράσεις  των προγραμμάτων. 

     Οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης στα πλαίσια των πολιτιστικών προγραμμάτων ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για Κρήτη στις αρχές Απριλίου. Εννοείται ότι το ταξίδι αναμένεται με ανυπομονησία.

    Μέσα στο Φλεβάρη οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου και των  προγραμμάτων που ξεκίνησαν φέτος στο σχολείο μας , θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική εκδρομή, στο αρχαίο θέατρο Μυτιλήνης και στο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο. Τα νέα για όσα θα λάβουν χώρα εκεί στο επόμενο φύλλο μας. Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα  πραγματοποιήσουν διδακτική επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου – χρήσιμο αν σκεφτούμε ότι σε λίγους μήνες οι ίδιοι θα είναι φοιτητές. Και τελειωμό δεν έχουν τα νέα μας και σ’ αυτό το φύλλο.

    Γιατί να μη το πούμε, έχουμε αρχίσει να έχουμε και λίγο άγχος , καθώς οι εξετάσεις πλησιάζουν, 27 Μαΐου θα αρχίσουν. Θέλει διάβασμα, οργάνωση, σύστημα. Ας διώξουμε τις άσχημες σκέψεις. Άνοιξη έρχεται. Οι αμυγδαλιές άνθισαν. Η φύση λαμπρή μάς περιμένει…

   Και το καλύτερο : Το Αποκριάτικο Πάρτυ του σχολείου μας θα γίνει την Κυριακή 2 Μαρτίου και ώρα 21 : 30 σε γνωστή καφετέρια της πόλης μας. Ενημερωθείτε από τις αφίσες μας !

    Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων για τη χρηματική ενίσχυση που μας παρείχε προκειμένου να εκτυπωθούν έγχρωμα κάποια αντίτυπα του προηγούμενου φύλλου μας. Επίσης, ευχαριστούμε την εφημερίδα «Εμπρός» για τη διευκόλυνση της εκτύπωσης του δεύτερου τεύχους μας.

Σχολιάστε

Top