Ιδιαίτερες αθλητικές εκδηλώσεις

Με αιτία την πανδημία του κορονοϊού, πολλές αθλητικές εκδηλώσεις ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν την περυσινή χρονιά. Οι σημαντικότερες εξ” αυτών ήταν φυσικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδοσφαίρου και ούτω καθεξής. Όμως στην χώρα μας η οικονομία διάφορων οικισμών ενισχύεται σημαντικά από τις επίσης ακυρωμένες εκδηλώσεις. Στην Ελλάδα, ωστόσο, διάφοροι πολιτιστικοί σύλλογοι διοργάνωσαν κατά καιρούς πολλούς αθλητικούς αγώνες και αξίζει να ρίξουμε μια ματιά σε 3 από αυτούς.

1. Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος, Πήλιο

Στην περιοχή της Μαγνησίας, και πιο συγκεκριμένα στην Αγριά Πηλίου, πραγματοποιήθηκαν φέτος Αθλητικοί Αγώνες ορεινού τρεξίματος με την επωνυμία «Κένταυρος 2021″, όνομα αναφορά στην μυθολογική παράδοση της περιοχής. Οι αγώνες αυτοί είναι αντοχής 6, 23 και 52 χιλιομέτρων και απευθύνονται κατά βάση σε επαγγελματίες αθλητές. Όμως, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για επίσκεψη στο Πήλιο, όπου μπορεί κάποιος να θαυμάσει από κοντά την μαγευτική ομορφιά της περιοχής.

images (3)

2. Δικταίοι Αγώνες – Zeus Run

Οι αγώνες αυτοί λαμβάνουν χώρα στον κοντινό δήμο του Οροπεδίου Λασιθίου και χρονολογούνται από το 1980. Αποτελούν σημείο αναφοράς ετησίως για την τοπική κοινωνία και παράλληλα μία ευρύτατη γιορτή. Στο πρόγραμμα, εκτός από τον γύρο του οροπεδίου μήκους 24 χλμ, συμπεριλαμβάνονται επίσης πιο σύντομοι αγώνες 6 χιλιομέτρων, και οι μαθητικοί 1500, 700 και 50 μέτρων. Το όνομα των αγώνων παραπέμπει στο Δικταίο Άνδρο, σπήλαιο όπου κατά τη μυθολογία γεννήθηκε ο Δίας και βρίσκεται στο χωριό Ψυχρό, στην νότια πλευρά του οροπεδίου. Οι αγώνες δίνουν μια μοναδική αφορμή στους ταξιδιώτες να επισκεφτούν τον τόπο και να γνωρίσουν την γήινη ομορφιά της Κρήτης, μακριά από τον μαζικό τουρισμό.

41062

3. Καταδυτικό φεστιβάλ Καλύμνου

Τελευταίο, αλλά εξίσου ενδιαφέρον, βλέπουμε το «Καταδυτικό Φεστιβάλ και Αγώνες Σκανταλόπετρας Καλύμνου». Το φεστιβάλ διοργανώνεται ήδη από το 2004 και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει καταδυτικούς αγώνες, ενώ κατά βάση έχει στόχο την προβολή της ιστορικής παράδοσης του νησιού στον τομέα αυτό. Έτσι, προσφέρεται ένα ισχυρό κίνητρο στους αρχάριους και όχι μόνο δύτες κάθε ηλικίας, να επισκεφτούν την Κάλυμνο και να γνωρίσουν την καταδυτική κληρονομιά της Ελλάδας παράλληλα με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον χώρο των καταδύσεων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλαπλές εκδηλώσεις όπως δοκιμή και εκπαίδευση στην κατάδυση με σκανταλόπετρα, αγώνες σκανταλόπετρας, εκπαίδευση σε αγωνίσματα άπνοιας, εκπαίδευση και πιστοποίηση κριτών διεθνών αγώνων, επίδειξη καταδυτικών μεθόδων, ξεναγήσεις σε εξειδικευμένα μουσεία, αυτόνομες και ελεύθερες καταδύσεις σε εκπληκτικό βυθό, σεμινάρια και διαγωνισμοί υποβρύχιας φωτογραφίας.

Pothia,-the-capital-town-of-Kalymnos-island_shutterstock_701420209-1366x700

Βρεττάκης Γιάννης Γ5 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης