Τα «flashakia» παίρνουν μια Χανιώτικη γεύση!

Με αφορμή το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Χανίων η ομάδα κινηματογράφου και φωτογραφίας του σχολείου μας, τα flashakia, που αποτελείται από δύο τμήματα της Γ” τάξης, επισκέφτηκε την πόλη με τη συνοδεία της κυρίας Μυσκάκη και της κυρίας Σμυρνιωτάκη, στα μέσα Απρίλη.

Την πρώτη μέρα, πριν την άφιξή μας στα Χανιά, σταματήσαμε στο όμορφο και γραφικό Ρέθυμνο. Εκεί, μετά από ομαδική βόλτα στην παλιά πόλη, παρακολουθήσαμε ξενάγηση, στο μουσείο σύγχρονης τέχνης, το οποίο περιλάμβανε φωτογραφικές λήψεις από Έλληνες φωτογράφους. Λίγο αργότερα, και μετά από μία διαδρομή μιάμισης ώρας, φτάσαμε στον προορισμό μας, τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο μας και, ύστερα, αναχωρήσαμε για την πινακοθήκη Χανίων, χωρίς να ξέρουμε ότι θα έπρεπε να αναβάλλουμε την επίσκεψή μας αυτή, καθώς καθυστερήσαμε λόγω της αυξημένης κίνησης. Έτσι, αρκεστήκαμε σε μία βόλτα στο Ενετικό λιμάνι.

image1(3)

Το επόμενο πρωί, λοιπόν, όλη η ομάδα επιστρέψαμε στην Πινακοθήκη, όπου επισκεφτήκαμε την έκθεση με θέμα «Η Ελλάδα μετά την επανάσταση, Καλλιτεχνικοί θησαυροί από την συλλογή Κρασάκη «. Έπειτα, περπατήσαμε μέχρι το πνευματικό κέντρο Χανίων και παρακολουθήσαμε το εργαστήριο «Γυρίζουμε μια Σκηνή», μαθαίνοντας βασικές αρχές σκηνοθεσίας και ηχοληψίας υπό την εποπτεία του κ. Ματθαίου Φραντζεσκάκη. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, πήραμε μέρος στο διεθνές φεστιβάλ «we love stories», που αφορούσε τον τρόπο με τον οποίο αφηγούμαστε ιστορίες καθημερινά.

image0

Την τελευταία μέρα, επίσης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, είχαμε την τιμή να ακούσουμε έναν από τους πιο πολυζήτητους σκηνοθέτες στην Ελλάδα, τον Θοδωρή Παπαδουλάκη, ο οποίος μας παρουσίασε παλαιότερες «δουλειές» του.

image1(4)

Η τελευταία μας επίσκεψη ήταν στο Βοτανικό πάρκο Χανίων, όπου είδαμε και μυρίσαμε ενδημικά βότανα και φυτά. Αργότερα, στο βραβευμένο εστιατόριο του πάρκου απολαύσαμε ξεχωριστές παραδοσιακές γεύσεις.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να σας καλέσω να επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Instagram ,@flashakia_official, από την οποία μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα και τις δράσεις της ομάδας και, παράλληλα, να βλέπετε φωτογραφίες από συμμαθητές και συμμαθήτριές σας.

Νίκος Παρασκάκης Γ4

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης